Weekendrust: Minister breidt Inspectie niet uit

Nieuws
18-01-2018 | Door Tim de Jong

Minister Cora van Nieuwenhuizen (VVD) is niet van plan de capaciteit van de Inspectie uit te breiden, nu het in Europa niet langer is toegestaan om de 45 uurs weekendrust in de cabine door te brengen. Afgelopen zondagmiddag deelde de minister met enkele inspecteurs flyers uit langs parkeerplaatsen aan de A16 om de buitenlandse chauffeurs te wijzen op het aanstaande verbod. Op overtreding van dit verbod staat een boete van € 1.500,-.

Tijden een debat gisteren over het ongewenste 'cabinekamperen' langs Nederlandse wegen gedurende het weekend, maakte de minister duidelijk dat de Inspectie niet hoeft te rekenen op uitbreiding van de capaciteit. Zoals BIGtruck al eerder meldde, is de capaciteit van de Inspectie al flink teruggebracht rond de tijd dat Bulgarije en Roemenië toetraden tot de EU.

Leden van Stichting Chauffeurstoekomst hebben het debat bijgewoond. Het viel hen op dat betrokkenen weinig kaas van de materie hadden gegeten en dat er misschien enkele moties worden ingediend. Maar dat die weinig zullen veranderen aan het feit dat Nederland zich officieel aan de wet zal houden, maar dat handhaven nog een heel probleem wordt.   

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
26-02-2018
Weekendrust_nunspeet_LR.jpg

Inspectie controleert in het weekend: 47 boetes uitgedeeld

De Inspectie heeft afgelopen weekend controles  uitgevoerd onder chauffeurs die op een parking…
Nieuws
13-07-2018
Inspectie4_LR.jpg

45-uurs weekendrust: ILT bekeurt 103 chauffeurs

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft in het eerste half jaar van dit jaar 103 boetes uitgeschreven…
Nieuws
01-02-2018
Openingsbeeld_InspectieLR.jpg

ILT start met handhaving verbod weekendrust in cabine

Uit een bericht van verladersorganisatie evofenedex maken we op dat de Inspectie toch daadwerkelijk…