Update! Wegrestaurants sturen brandbrief naar minister

Nieuws
13-10-2020 | Door Iep van der Meer

De maatregelen die de horeca treffen vanwege de corona crisis mogen er niet voor zorgen dat beroepschauffeurs niet meer kunnen relaxen en op een normale manier van een maaltijd kunnen genieten. Dat is de mening van een groep wegrestaurant eigenaren die, onder leiding van Sandra van Schaeren-Gertsen van Wegrestaurant Malden een brandbrief stuurde naar minister Cora van Nieuwenhuizen.

Beroepschauffeurs zijn een zogenaamd vitaal beroep. Ze zorgen er immers voor dat de economie blijft draaien en dat er ook in tijden van crisis levensmiddelen, veevoer en zelfs medicijnen en andere medische benodigdheden vervoerd worden. Chauffeurs zijn dag en nacht onderweg en zij moeten kunnen bouwen op de service van wegrestaurants. Niet voor een gezellig uitje, maar omdat ze daarop zijn aangewezen voor eten en sanitaire voorzieningen. Om die reden werd er al eerder een petitie gestart die inmiddels al bijna 7000 keer ondertekend is. Als je dat nog niet gedaan hebt " target="_blank" rel="noopener noreferrer">kan dat hier! 

Sandra vindt het raar dat hotelgasten wel gewoon in een restaurant mogen eten terwijl chauffeurs geacht worden om in de cabine te eten. ,,Chauffeurs zijn vaak s'avonds laat pas klaar met hun werk en zij kunnen niet altijd precies zeggen hoe laat ze aankomen bij een restaurant. De tijdvensters zoals die nu zijn ingesteld zijn dan ook onwerkbaar, maar als we helemaal moeten sluiten dan blijft alleen de mogelijkheid van afhaalmaaltijden over. Ik vind dat de helden van de weg het verdienen om op een normale manier te kunnen eten'' aldus Sandra.

De nieuwe maatregelen voor de horeca betekenen namelijk dat we terug bij af zijn en dat chauffeurs hooguit in hun eigen cabine een afgehaalde maaltijd kunnen nuttigen. Sandra vind dat dit gewoon in het wegrestaurant zou moeten kunnen. ,,Die jongens zitten de hele dag al in hun cabine. Even ontspannen met een goede maaltijd in een andere omgeving geeft rust en afwisseling, en daar maken wij ons hard voor. Wij willen dan ook dat wegrestaurants open kunnen blijven voor chauffeurs, en niet alleen met afhaal maaltijden.

Daar komt nog bij dat even lekker buiten zitten naast de auto gezien het seizoen ook niet meer mogelijk is. In het voorjaar werd er nog wel eens een klapstoel naast een truck gezet op de parking, maar nu in de herfst zijn chauffeurs helemaal aangewezen op hun cabine.

Overigens blijven bij de meeste wegrestaurants de sanitaire voorzieningen wel gewoon beschikbaar voor beroepschauffeurs. 

Update! Inmiddels heeft Sandra niet stil gezeten. Ze was al te gast in een uitzending op Radio 1 en daarnaast heeft Europarlementariër Vera Tax van de PVDA een brief gestuurd aan minister Van Nieuwenhuizen. (zie bijlage)

 

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
29-11-2021
127227973_1479897475533946_5926379283925030299_n_1.jpg

Wegrestaurants blijven ook nu open voor chauffeurs

Wegrestaurants blijven ook na de laatste corona maatregelen open voor chauffeurs. Dat geldt ook na 17:00…
Nieuws
29-09-2020
IEP_4772-1400-1030x683.jpg

Nieuwe corona regels wegrestaurants

Door de nieuwe regels die gisteren werden aangekondigd moet de horeca om 22:00 uur s’avonds leeg zijn. Vanaf 21:00…
Nieuws
13-11-2021
Malden2-1400_2.jpg

Wegrestaurants mogen open blijven na acht uur

De nieuwe Corona maatregels voor de horeca gelden niet voor de wegrestaurants. Zo blijkt uit een brief die…