Wensink komt met Grand Prix Editions versie van Mercedes Actros

Nieuws
12-05-2020 | Door Tim de Jong

Deze opvallende Actros is gebaseerd op een 1845 LS, maar andere varianten zijn uiteraard bespreekbaar, zegt dealer Wensink. Chauffeurs die dit mee krijgen, ontbreekt het aan niets.

De Nederlandse Grand Prix ging helaas niet door, maar dat neemt niet weg dat Wensink slim heeft ingespeeld op de hype rondom het evenement. Vanzelfsprekend zette deze truckdealer haar plan door om toch vooral deze versie aan te bieden. Je onderscheiden, dat is de kunst.

De Grand Prix Editions komt met een brede Stream Space cabine, waarbij er zijskirts op het chassis zijn gebouwd die mooi in lijn zijn met de cabine. Mistlampen en chromen kapjes op de Mirrorcams zijn de subtiele details, die zeker als je eraan gewend bent, je nooit meer kwijt wilt. Zwarte wielen, een passende zonneklep en luchthoorns maken het geheel stijlvol af.

Elektronica

De chauffeur krijgt een Multimedia cockpit Active, dus met trucknavigatie en verkeersbordherkenning. Hier zit ook de Predictive Powertrain Control bij die ook binnen de bebouwde kom werkt. Zoals je weet zit er al af fabriek een noodstopsysteem op dat zelfs een noodstop maakt wanneer voetgangers onverhoeds vlak voor je oversteken.  Wensink laat weten niet aan een maximum aantal te denken, dus voorlopig kunnen klanten deze speciale en complete uitvoering gewoon bestellen.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
12-08-2019
Mercedes_Actros_Mirrorcam_LR.jpg

Proefrijden met spiegelloze Actros op vliegveld Twenthe

Op zaterdag 28 september 2019 organiseert Mercedes-Benz Trucks de chauffeursdag op Vliegveld Twenthe…
Nieuws
13-09-2018
IEP_2030-1400.jpg

Nieuwe Actros weer zuiniger en schoner

Mercedes-Benz toont tijdens de IAA 2018 in Hannover de nieuwe generatie van de Actros. Verder verfijnde elektronica…
Nieuws
01-10-2019
Huuskes.jpg

Mercedes start website tegen chauffeurstekort

Mercedes-Benz Trucks Nederland is een campagne gestart om transportbedrijven te helpen met het werven van…