Wezenberg neemt Moeijes Transport over

Nieuws
09-02-2024 | Door Iep van der Meer

De overnames zijn niet van de lucht de laatste tijd, en ook nu weer is er een grote overname te melden. Deze keer is het niet AB Texel of VSDV maar Wezenberg Transport die een grote slag slaat, met de overname van Moeijes Transport uit Zwaag.

De directies van Moeijes en Wezenberg hebben overeenstemming bereikt voor de overname van alle werkzaamheden, met het daarbij behorende personeel en wagenpark, van Moeijes transport naar Wezenberg transport.

René en Daniel Moeijes: "Wij zijn erg blij met een partner als Wezenberg, een gezond familiebedrijf dat in veel opzichten lijkt op Moeijes. Een bedrijf dat op onze vestiging in Zwaag continuïteit biedt voor ons personeel, onze klanten en leveranciers. Vakmanschap en de liefde voor het transportvak blijft bestaan. De uitdagingen in de transportbranche zoals verduurzaming en digitalisering, kunnen in een grotere, nog professionelere organisatie beter worden opgepakt. Daniel en ik zien een mooie toekomst waar wij zelf ook graag bij betrokken blijven."

Gert Wezenberg en Rogier Verkley: "Wezenberg heeft een sterkte positie binnen Retail en AGF in het binnenland en wil met deze overname haar positie in met name Duitsland versterken. Moeijes is een begrip in transportland en sterk in Duitsland. Met hun unieke geconditioneerde volume combi’s zijn wij in staat om ons geconditioneerde netwerk verder uit te bouwen en meer klanten te bedienen in de Retail en AGF-branche."

"René en Daniel hebben een gerenommeerd familiebedrijf verder uitgebouwd en zullen ons nog voor een bepaalde tijd ondersteunen. Wezenberg en Moeijes hebben tezamen meer dan 185 jaren ervaring en met die ervaring hebben wij een mooie basis om toekomstige uitdagingen in de transportbranche aan te kunnen. Met een vloot van 235 trekkende eenheden hebben wij een solide basis en kunnen wij onze klanten nog beter op Duitsland gaan bedienen."

Moeijes Internationale Transporten

Moeijes Internationale Transporten en Expeditie BV is een modern transportbedrijf dat beschikt over een professionele organisatie met groot eigen wagenpark van 85 combinaties. Moeijes is gespecialiseerd in het transport van groente, fruit, bloemen en planten. Daarnaast verzorgt Moeijes transporten van allerlei levensmiddelen, hoogwaardige goederen en volumegoederen. De multifunctionele vrachtwagens van Moeijes zijn dagelijks onderweg van en naar bestemmingen in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Italië, Frankrijk, Spanje en Groot-Brittanië. Moeijes beschikt in Zwaag over ca. 8000 m² op- en overslagruimte. Ook heeft Moeijes in Zwaag een eigen werkplaats waar het totale onderhoud van het wagenpark wordt verzorgd.

Omvang vloot naar 255 trucks

De vloot van Wezenberg Transport omvat op dit moment 170 trekkende eenheden. Met de overname van Moeijes komen daar 85 trucks bij, waarmee het totaal op 255 eenheden komt. Met deze overname komt er op termijn waarschijnlijk een einde aan de bekende kleuren van het meer dan 100 jaar oude Moeijes Transport. Hier onder een paar historische foto's van dit bedrijf.
 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
19-06-2023
CB Tielbeke

Tielbeke neemt transport CB over

Tielbeke neemt het transport van CB over, inclusief chauffeurs, planners en wagenpark. 16 juni 2023 tekenden beide partijen…
Nieuws
29-06-2023
Nouwens Transport 2

Nouwens Transport overgenomen

Nouwens Transport Breda wordt overgenomen door de Belgische Dematra Group. Bij Nouwens werken 140 mensen, het bedrijf zal…
Nieuws
22-12-2023
Frigoscandia

Dachser neemt Frigoscandia over

Het Duitse Dachser neemt Frigoscandia AB over van Mutares SE & Co. KGaA, een private equity inversteerder. Frigoscandia…