Nieuws
23-11-2016 | Door Tim de Jong

De Wim Bosman Groep heeft officieel aangekondigd dat de organisatie haar naam gaat veranderen in Mainfreight, ingaande december 2016. Mainfreight is een logistiek dienstverlener met 239 vestigingen wereldwijd . De Wim Bosman Groep maakt, sinds de overname in 2011, onderdeel uit van Mainfreight Ltd. uit Nieuw Zeeland.

In 1963 kocht Wim Bosman, oprichter van de Wim Bosman Groep, zijn eerste vrachtwagen. In 53 jaar is de organisatie uitgegroeid tot een grote logistieke dienstverlener in Europa, met meer dan 2.000 man personeel. In april 2011 werd de Wim Bosman Groep aangekocht door Mainfreight en als gevolg van deze overname werd de organisatie een wereldwijde speler, ondersteund door een netwerk voor klantspecifieke en bij voorkeur geïntegreerde warehousing-, transport- en distributiemogelijkheden. In de afgelopen vijf jaar heeft het bedrijf nieuwe vestigingen geopend in Bergen op Zoom (Nederland), Cluj-Napoca (Roemenië), Frankfurt en Gelsenkirchen (Duitsland), Londen (Verenigd Koninkrijk) en Poznań/ Luboń (Polen). Naast deze uitbreiding van de vestigingen in Europa, zijn ook de zee- en luchtvracht Air & Ocean-vestigingen in Rotterdam en Antwerpen van adres veranderd en is de naam van de bestaande vestigingen van Wim Bosman in Frankrijk, Oekraïne, Polen en Rusland ook veranderd in Mainfreight.

De nieuwe naam versterkt de logistieke diensten aan alle klanten wereldwijd, aldus het bedrijf. Met vestigingen in Azië, Australië, Europa, Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten zal de Wim Bosman Groep zijn geïntegreerde warehousing-, transport- en distributiemogelijkheden kunnen optimaliseren. De naamswijziging plaatst de organisatie in een betere positie om verder te groeien, zegt het bedrijf.

In december 2016 wordt de naamsverandering doorgevoerd en heet de Wim Bosman Groep officieel Mainfreight. Dit zal geen gevolgen hebben voor onze klanten, omdat we nog steeds dezelfde werknemers hebben, die dezelfde kwaliteit en service bieden als in de afgelopen 53 jaar, aldus het bedrijf.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
27-03-2019
IMG_1428.jpg

Dikke auto's op Transport Compleet

Transport Compleet in Hardenberg kende twee drukke eerste dagen. Op 28 maart is de beurs voor het laatst open en als…
Nieuws
30-12-2021
2021recap-1400.jpg

Afscheid van 2021, welkom 2022!

En dat was dan 2021. Een jaar vol uitdagingen voor iedereen, en niet in de laatste plaats voor de truck industrie. Het…
Nieuws
11-05-2020
Hoyer_500.jpg

Hoyer Group koopt 500 nieuwe trucks

De Duitse Hoyer Group, internationaal actief in het vervoer van chemicaliën, voert een van de omvangrijkste vervangingsoperaties…