Winkeldistributie DLG naar Cornelissen Groep

Nieuws
14-02-2021 | Door Iep van der Meer

Per 1 maart aanstaande neemt de Cornelissen Groep de winkeldistributie-activiteiten over van Daily Logistics Group. Dat is het bedrijf dat ontstond na de fusie tussen Post-Kogeko en Visbeen. Het betreft de activiteiten voor onder meer Albert Heijn en Borgesius Goedhart Bakkerijen. De overname van activiteiten betreft 85 eenheden en 135 man personeel.

“We zien de overname van deze winkeldistributie-activiteiten als een verdere versterking van onze dienstverlening. Retail en winkeldistributie zijn steeds meer een echt specialisme in de markt aan het worden en met deze schaalvergroting kunnen we onze klanten een nog breder dienstenportfolio aanbieden. Ook is schaalgrootte noodzakelijk om mee te kunnen in de flexibiliteit, energietransitie en digitaliseringsslagen in onze sector”, aldus Mark van der Drift, CEO van de Cornelissen Groep.

Joost Visbeen, CEO van DLG zegt over de overname: “De verkoop van deze activiteiten is een strategische keuze om verdere focus in de onderneming aan te brengen. Wij zijn heel blij dat onze mensen bij een echt familiebedrijf als Cornelissen terecht zijn gekomen.”

De kracht van Daily Logistics Group zit naar eigen zeggen van het bedrijf in het nationaal en internationaal verbinden van logistieke stromen, met als uitgangspunt multimodale combinaties (weg, water en spoor). De stromen van en naar het Verenigd Koninkrijk zijn een belangrijk fundament van DLG Dailyfresh en zij blijven daarin uitbouwen. De andere divisies DLG Perishables en DLG Overseas zijn ook fors in ontwikkeling om deze ambities binnen heel Europa en het Verenigd Koninkrijk te verwezenlijken.

De Cornelissen Groep is een familiebedrijf dat al jaren gelooft in de kracht van vooruitstrevende logistiek in vitale sectoren. Na de overname groeit het bedrijf toe naar een jaaromzet van 130 miljoen euro en ruim 1.000 werknemers. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
24-03-2023
Thom Mulder

Expeditie Thom Mulder en Zn naar VSDV

Expeditie Thom Mulder en Zn uit Oosterwolde (Frl.) is overgenomen door VSDV. Alle activiteiten, inclusief de 11 trucks…
Nieuws
17-06-2023
Jan Krediet

Jan Krediet in Amerikaanse handen

Logistiek dienstverlener Jan Krediet, met vestigingen in Steenwijk en Venlo is sinds 6 juni in Amerikaanse handen gevallen.…
Nieuws
24-11-2023
20337-volvo-fh16-combex-zwaartransport-kruipversnellingen

Combex naam verdwijnt

De naam Combex verdwijnt van de trucks. Sinds de overname van Combex Bouwlogistiek in mei 2019 door de AB Texel Group werd er al…