Zaak Jan Slotboom leidt tot slagboom

Nieuws
22-02-2024 | Door Iep van der Meer

Vorige week schreven we over de zaak die chauffeur Jan Slotboom voor liet komen bij de rechter. Hij parkeerde met zijn ADR combinatie op een plek waar dat niet mocht, omdat de parking bij Shell helemaal vol stond, ook met niet ADR auto's. Of die zaak de aanleiding was is niet duidelijk, maar Shell heeft inmiddels maatregelen getroffen.

Dat blijkt uit een post van Gert-Jan Zeeman op Facebook. Hij zag dat de parking bij Shell voor ADR voertuigen op de schop is genomen, en voorzien van slagbomen. Hierdoor kunnen wildparkeerders geweerd worden waardoor er ruimte is voor chauffeurs met ADR auto's. Er zijn nu werkende slagbomen die werken met een pasje, en vanuit de meldkamer wordt er toezicht gehouden. Gert-Jan kwam veel later dan normaal aanrijden en vond tot zijn stomme verbazing gewoon plek voor zijn combinatie. 

Na de ophef in de media over deze zaak is dit een mooie ontwikkeling voor chauffeurs die met ADR rijden. En die slagboom? Die wordt door Gert-Jan voortaan consequent Slotboom genoemd.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
07-05-2019
TIP2LR.jpg

TIP opent beveiligde parking langs Franse A1

Trailerservices bedrijf TIP opende onlangs zijn eerste multi-service truckcentrum met beveiligde parkeerplaats.…
Nieuws
03-05-2018
Setra_blusapparaat.jpg

Sprinkler in de motorruimte

Hier zie je de nieuwe Setra S 531 DT dubbeldekker touringcar. Het nieuwe aan deze touringcar is dat die is uitgerust met een…
Nieuws
28-09-2017
635_2017_Limpens_Elsloo_004.jpg

30 Volvo's FH voor Limpens Elsloo

Limpens Elsloo heeft een serie van dertig nieuwe Volvo FH trekkers in ADR uitvoering in gebruik genomen. Dealer Nebim…