Nieuws
08-04-2024 | Door Maarten van der Westen

De Gemeente Den Haag heeft de sleutels ontvangen van een bijzondere MAN TGS. De vrachtwagens is op een aantal punten aangepast voor zijn speciale rol: de MAN wordt ingezet om afval te vervoeren vanaf het strand.

MAN-Truckdealer Leeuwen Trucks & Vans voerde de MAN TGS enkele wijzigingen uit aan de TGS voor de Gemeente Den Haag. Deze eiste namelijk dat de nieuwe vrachtwagen niet alleen terreinvaardig was en veel laadvermogen had, maar ook dat hij een kleine draaicirkel en drie zitplaatsen moest hebben.

De MAN TGS 33.470 6x6 is daarom uitgevoerd met een hydraulisch geveerd en gestuurd Wide Spread tandemstel. Deze geeft niet alleen een hoger laadvermogen, maar ook een betere terreinvaardigheid en een kleinere draaicirkel. Bovendien heeft de vrachtwagen enkele banden rondom met speciale Michelin-banden die minder weerstand bieden in het zand.

Het resultaat is een truck met een totaal toegestaan terreingewicht van 32.400 kilo met een hoog laadvermogen. De D26-motor levert 470 pk via de Tipmatic automatische versnellingsbak en de MAN G173 tussenbak met weg- en terreinversnellingen. De truck is voorzien van een Epsilon autolaadkraan met Easy Fold-systeem en een Palift haakarmsysteem. Daarmee is de truck ideaal voor het legen van afvalcontainers tot 3.000 liter op het strand van Scheveningen.