Nieuws
13-01-2021 | Door Tim de Jong

Het Noordhollandse transportbedijf Zandbergen nam onlangs de 175e Mercedes Actros in gebruik. Het wed een rijk uitgeruste Edition 1 versie. De helft van het wagenpark van Zandbergen bestaat uit Mercedes-trucks.

Frits Zandbergen Directeur Zandbergen Transport zegt: “Je koopt niet elke dag zo’n speciale wagen, maar dit vonden we wel een heel mooi moment. En het werd nog mooier omdat we hem aan Michael Schreuders konden geven om in te rijden. Michael is ooit bij ons in de wasstraat begonnen en is vervolgens op de bakwagen gaan rijden, daarna retail en uiteindelijk buitenland. Hij reed al in een Actros en had daar zo’n 7,5 ton aan kilometers mee gemaakt. Hij was er wel even stil van toen ik hem meenam naar de dealer om twee trekkers op te halen en vervolgens tegen hem zei dat dit zijn nieuwe was. Hij vindt het geweldig om in zo’n technologisch hoogstandje te rijden nu!”

GigaSpace

Deze Actros Edition 1 is een limited edition met GigaSpace cabine, de grootste cabine die Mercedes-Benz levert. De unieke truck is voorzien van het “Edition 1”-logo op de zonneklep met vier extra led-koplampen, lederen stuurwiel, nappalederen dashboard, exclusieve lak en daarnaast ook nog de verlichte ster van Mercedes‑Benz. De Actros Edition 1 heeft veel bijzondere details, zoals de roestvrijstalen instap of de roestvrijstalen accenten op de zijskirts is al snel te zien dat het hier geen standaard-truck betreft. Naast het feit dat deze truck een bijzondere verschijning is, is hij ook voorzien van geavanceerde veiligheidssystemen. De SideGuard Assist ondersteunt de chauffeur bij het monitoren van de dodehoek tijdens het afslaan en het wisselen van rijstrook. Active Drive Assist ontlast de chauffeur door automatisch een veilige afstand tot de voorganger te bewaren en in het midden van de rijstrook te blijven. Van de Edition 1 zijn in totaal maar 400 exemplaren gemaakt, die inmiddels ook allemaal verkocht zijn. Zandbergen Transport heeft hiermee dus met recht een bijzondere truck binnen gehaald. Voor de levering tekent dealer Gomes Trucks.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
03-09-2020
KCB_1a_klLR.jpg

Compleet uitgeruste Mercedes Actros als visitekaartje

Sinds kort heeft Kuijpers Carp Baits (KCB) International uit het Brabantse Lieshout een nieuwe Actros…
Nieuws
31-10-2017
Leegwater-Benz1.jpg

Rijk uitgeruste Mercedes Actros voor Boekel Leegwater

Onlangs nam Boekel Leegwater Transport uit Oudkarspel deze speciale Mercedes Actros met GigaSpace…
Nieuws
24-12-2021
TJO_5360.jpg

Co Voskuilen 35 jaar bij Duijst Transport

Ook nu hij al ruim 35 jaar werkt als chauffeur bij Duijst Transport uit Soest, is Co Voskuilen de rust zelve…