Zes Scania 770S trekkers voor Transport Vandenbroucke

Nieuws
19-12-2023 | Door Iep van der Meer

Het Belgische Transport Vandenbroucke uit Ooigem heeft in één klap zes nieuwe Scania 770S trekkers op de weg gezet. Op deze topmodellen van Scania is niet bezuinigd, gezien de vele accessoires en de fraaie uitvoering van de trucks.

Het bedrijf werd al in 1926 opgericht aldus Tom Deleersnijder. ,,“Mijn vader richtte in 1967 samen met twee broers Transport Deleersnijder op. In 1998 namen we Transport Vandenbroucke over, en in 2012 kwam het tot een fusie.” Tom en zijn zus Delphine verzorgen zelf de planning en administratie van het bedrijf. Het in Ooigem gevestigde familiebedrijf biedt verschillende transportdiensten, maar is gespecialiseerd in een nichemarkt die eigen is aan de streek. “We zitten hier midden in de tapijtindustrie, en we zijn vooral actief op de markt van de tapijten voor beurzen en ook kunstgras voor sportvelden,” zegt Delphine. 

“Onze specialiteit is het ‘just in time’-leveren van tapijten voor beurzen. Het tapijt op Matexpo hebben wij bijvoorbeeld ter plekke gebracht, maar we leveren in zowat heel Europa. De planning van de opbouw van beurzen is bijzonder strikt, met een beperkt tijdslot voor de tapijtleggers voordat de standen worden opgebouwd. Afhankelijk van de grootte van de beurs staat er vaak een team van 20 man dat klaar om te zorgen voor de plaatsing, en dus is een perfecte timing cruciaal,” aldus Tom Deleersnijder. “Na afloop nemen we de gebruikte tapijten ook mee terug. Zo vermijden we lege kilometers en we zorgen ervoor dat de tapijten hier gesorteerd worden zodat ze daarna voor 100% gerecycleerd kunnen worden,” pikt Delphine in.

Ook voor het wagenpark kiest het bedrijf voor duurzaamheid: van de 23 trekkers bij Transport Vandenbroucke werden er 12 geleverd door Scania. “We kozen oorspronkelijk voor Scania omdat chauffeurs ernaar vroegen, en vandaag is het merk een vaste waarde geworden. Naast uitstraling en comfort – als een vliegend tapijt om in onze branche te blijven – vallen ze vooral op omwille van hun zuinigheid,” zegt Tom enthousiast.

En dat terwijl een groot gedeelte van de voertuigen uitgerust is met een Scania V8. Zo ook de zes nieuwe exemplaren van de 770S die net geleverd zijn. “We hebben ook een Scania zescilinder in het park, maar de 730S en nu de 770S zijn bijna even zuinig voor ons soort werk. En bovendien zijn de restwaardes uitstekend. Maar we kiezen er natuurlijk ook voor als teken van appreciatie naar onze chauffeurs toe, en als visitekaartje van het bedrijf. Er gaat niets boven de Scania V8. Ook onze nieuwe exemplaren van de Scania 770S hebben al gezorgd voor heel wat leuke reacties en zelfs al spontane sollicitaties. Eens we een rijbereik hebben dat groot genoeg is, schakelen we over naar elektrisch, maar voorlopig genieten we volop van onze Scania V8’s,” besluit Tom Deleersnijder.

De nieuwe Scania's zijn voorzien van vele opties, zoals een stoere bullbar, een lichtbak met extra verlichting en een fraai slangenrek achter de cabine. 

Scania 770S Vandenbroucke (5)

Zes Scania 770S trekkers voor Vandenbroucke

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
03-01-2019
forestry.jpg

Scania: Een halve eeuw V8 motoren

Scania viert dit jaar het vijftig jarige bestaan van de V8 motoren. De eerste Scania V8 ooit was een LBT140, een truck…
Nieuws
05-06-2017
Scania_S730_8x8.jpg

Scania V8 met 854 pk op komst?

We horen al langere tijd geruchten over een nieuwe V8 van Scania. Deze nieuwe krachtbron zou het, net als de meeste zes-cilinders…
Nieuws
23-03-2023
Jeda Fence 4

Scania 770S voor Jeda Fence

De vader van Jef Dauwen is gek van vrachtwagens en ook de vaste chauffeur in het bedrijf van zijn zoon, Jeda-Fence. Toen Luc…