Zoveel krijgt een chauffeur van Waberer’s betaald

Nieuws
04-10-2022 | Door Tim de Jong

Chauffeurs van Waberer’s hebben het zo slecht nog niet. Althans, dat zegt Waberer’s zelf op sociale media, waar wordt uitgelegd wat internationaal rijdende chauffeurs bij dit bedrijf verdienen en hoe ze hun beloning verder kunnen opschroeven.

Afhankelijk van de landen waarop ze rijden, verdienen chauffeurs van Waberer’s tussen de 1.900 en 2.500 euro per maand. Eerder deze zomer verhoogde Waberer’s de dagvergoeding. Op zon- en feestdagen krijgen chauffeurs 75 euro betaald.

Stuivers

Maar er is meer. Slaag je erin om zuiniger te rijden dan van je verwacht wordt dan kun je een 1,25 per bespaarde liter ontvangen. Verder krijg je voor elke kilometer die je meer moest rijden om je werk als gepland te doen, dan krijg je er per extra kilometer een stuiver, dus vijf cent, bij.

Loonkloof

Dat er nog sprake is van een kloof tussen lonen hier in het westen, en in het oosten van Europa bewijst het feit dat het gemiddelde maandloon in Hongarije op dit moment 936 euro bedraagt. Chauffeurs van Waberer’s verdienen dus, wanneer ze internationaal rijden, makkelijk het dubbele. Maar daarvoor zijn ze vergeleken met andere banen best lang van huis.