Blog
22-12-2022 | Door Iep van der Meer

Hyzon heeft de aandelen overgenomen die in bezit waren van Holthausen Clean Technology Investments.  De overname van de in totaal 1.485.000 aandelen ter waarde van 5,52 miljoen Euro geeft blijk van het vertouwen dat Hyzon zelf heeft in het slagen van de missie om Europese trucks te voorzien van een brandstofcel.

Eerder werd al bekend dat Holthausen zich terug trok uit de samenwerking met Hyzon nadat problemen bij de productie waren ontstaan. Tegelijkertijd was Hyzon Europe niet in staat om de financiƫle cijfers te overleggen.

De productie van door Hyzon omgebouwde DAF trucks in Winschoten is nog steeds niet op stoom, en de eerste trucks die afgeleverd werden tijdens een feestelijke bijeenkomst bij Jan Bakker in Oldebroek rijden ook nog niet. Ten tijde van die overhandiging wilde een woordvoerder van Hyzon geen commentaar geven op de ontwikkelingen, en ook geen datum wanneer die productie wel van start zou gaan. Op herhaaldelijke verzoeken om ons eens te ontvangen in Winschoten of om zelf te mogen rijden met een Hyzon ging het bedrijf tot op dit moment niet in.

Desondanks lijkt het bedrijf zelf nog te geloven in een toekomst voor Hyzon in Europa, getuige de overname van het omvangrijke aandelen pakket.

Laatste blogberichten

Blog
22-05-2023
1920_manetruck4-1400

Elektrisch en lange afstanden? Vergeet het

Vrijwel dagelijks krijgen we persberichten van de aflevering, of de intentie tot de levering van elektrische…
Blog
14-04-2023
Truckrun Nienoord Truckers Leek (3)

Lichtpuntjes voor de truckrun

Op sociale media lezen we dat het er niet goed uit ziet voor de truckruns in ons land. De verzekering eist dat iedereen aan…
Blog
24-03-2023
IEP_2646-1400

Holland Norway Lines verlaat Nederland

Rederij Holland Norway Lines vertrekt uit de Eemshaven om vanaf april vanuit het Duitse Cuxhaven te vertrekken naar…