Blog
22-12-2022 | Door Iep van der Meer

Hyzon heeft de aandelen overgenomen die in bezit waren van Holthausen Clean Technology Investments.  De overname van de in totaal 1.485.000 aandelen ter waarde van 5,52 miljoen Euro geeft blijk van het vertouwen dat Hyzon zelf heeft in het slagen van de missie om Europese trucks te voorzien van een brandstofcel.

Eerder werd al bekend dat Holthausen zich terug trok uit de samenwerking met Hyzon nadat problemen bij de productie waren ontstaan. Tegelijkertijd was Hyzon Europe niet in staat om de financiële cijfers te overleggen.

De productie van door Hyzon omgebouwde DAF trucks in Winschoten is nog steeds niet op stoom, en de eerste trucks die afgeleverd werden tijdens een feestelijke bijeenkomst bij Jan Bakker in Oldebroek rijden ook nog niet. Ten tijde van die overhandiging wilde een woordvoerder van Hyzon geen commentaar geven op de ontwikkelingen, en ook geen datum wanneer die productie wel van start zou gaan. Op herhaaldelijke verzoeken om ons eens te ontvangen in Winschoten of om zelf te mogen rijden met een Hyzon ging het bedrijf tot op dit moment niet in.

Desondanks lijkt het bedrijf zelf nog te geloven in een toekomst voor Hyzon in Europa, getuige de overname van het omvangrijke aandelen pakket.

Laatste blogberichten

Blog
03-04-2024
24dt056-004-1400

Langere cabines nog niet voor iedereen

Nieuwe wetgeving in Europa maakt langere, ruimere cabines mogelijk, zonder dat je te lang wordt met een 13,60 meter…
Blog
14-03-2024
19252-Ford_F-Max_Bigtruck1

Ford Trucks ontwikkelt cabine met Iveco

Otosan, de Turkse producent van Ford Trucks in Europa gaat een samenwerking aan met het Italiaanse Iveco voor de…
Blog
07-03-2024
Pegaso concrete mixer

De charme van een wrak

Auto’s en trucks hebben mijn warme belangstelling. Dat heeft niet alleen te maken met het voertuig zelf, maar ook zijn inzet en…