Blog
22-12-2022 | Door Iep van der Meer

Hyzon heeft de aandelen overgenomen die in bezit waren van Holthausen Clean Technology Investments.  De overname van de in totaal 1.485.000 aandelen ter waarde van 5,52 miljoen Euro geeft blijk van het vertouwen dat Hyzon zelf heeft in het slagen van de missie om Europese trucks te voorzien van een brandstofcel.

Eerder werd al bekend dat Holthausen zich terug trok uit de samenwerking met Hyzon nadat problemen bij de productie waren ontstaan. Tegelijkertijd was Hyzon Europe niet in staat om de financiƫle cijfers te overleggen.

De productie van door Hyzon omgebouwde DAF trucks in Winschoten is nog steeds niet op stoom, en de eerste trucks die afgeleverd werden tijdens een feestelijke bijeenkomst bij Jan Bakker in Oldebroek rijden ook nog niet. Ten tijde van die overhandiging wilde een woordvoerder van Hyzon geen commentaar geven op de ontwikkelingen, en ook geen datum wanneer die productie wel van start zou gaan. Op herhaaldelijke verzoeken om ons eens te ontvangen in Winschoten of om zelf te mogen rijden met een Hyzon ging het bedrijf tot op dit moment niet in.

Desondanks lijkt het bedrijf zelf nog te geloven in een toekomst voor Hyzon in Europa, getuige de overname van het omvangrijke aandelen pakket.

Laatste blogberichten

Blog
25-01-2023
Primafrio Electric FH (2)

Aanpassing rijtijden voor elektrische trucks?

In Zweden gaan stemmen op om de Europese rij- en rusttijden aan te passen in verband met de inzet van elektrische…
Blog
16-01-2023
12_wylacznikow_tachografu

Hoe Europees is het ERRU Register?

Vanaf 1 april 2021 worden onherroepelijke sancties (boetes) die aan Europese transportbedrijven worden opgelegd geregistreerd…
Blog
20-12-2022
c8951cfd0b

Tesla Semi: Briljant of flop?

De Tesla Semi, de elektrische truck van Tesla werd vijf jaar geleden al aangekondigd maar de eerste 50 exemplaren rijden…