Belgisch achteraf protest tegen de tol

Geplaatst door

De Belgen zijn massaal in opstand gekomen tegen de invoering van de tolheffing op de autosnelwegen. Een beetje laat, dat dan weer wel..

Op internet cirucleren kaartjes die suggereren dat heel België plat ligt op het moment. Dat schijnt niet helemaal zo te zijn maar er zijn wel degelijk ernstige problemen door blokkades van boze vrachtwagenchauffeurs. Zo zou het vliegveld van Charlerois inmiddels te maken hebben met een kerosinetekort doordat de aanvoer stil ligt.

Op zich begrijp ik de woede van de chauffeurs, en vooral van hun werkgevers wel, maar is het niet wat laat om nog in actie te komen? Wisten we vorig jaar al niet dat dit systeem er gewoon ging komen? Ik vind het wat merkwaardig om dan pas na invoering in protest te komen. Protesteren heeft namelijk veel meer zin als de besluitvorming door de politiek nog moet plaatsvinden.

Wat er nu gebeurt zorgt alleen maar voor heel veel chaos en schade waar bedrijven onder te lijden hebben die niks te maken hebben met deze problemen. Hopelijk weet TLN samen met de andere organisaties snel de lucht te klaren.