Minister Melanie als truckspotter!

Geplaatst door

Vandaag stond in het teken van de European Truck Platooning Challenge 2016, een eerste gezamenlijke presentatie van de hedendaagse techniek onder leiding van de Acea en de EU.

De Acea is de club waarin de autofabrikanten zich verenigd hebben. Deze club van wijze mannen vormt het aanspreekpunt voor de politiek want je wilt als industrie met één mond kunnen spreken om wat voor elkaar te krijgen. Nou, daar had Melanie Schulz van Haegen, onze eigen minister van Verkeer en Waterstaat zoals ik dat graag blijf noemen wel oren naar.

Melanie is een groot liefhebber van moderne techniek en mooie voertuigen en zij gebruikte het voorzitterschap van Nederland om deze primeur naar ons land te halen. Dat is een hele mooie ontwikkeling want hiermee laat Nederland zien nog steeds volop mee te doen in de Europese logistiek. Overigens gaat de liefde voor trucks van onze minister zo ver dat ze zelfs foto's liep te maken met haar telefoon. Een minister als truckspotter!

Natuurlijk is er van alles te zeggen voor- en tegen de technische ontwikkelingen en daar gaan we in BIGtruck online magazine binnenkort verder op in. Eén dingetje geven we je even mee ter overpeinzing. Bij maar liefst 90 procent van alle ongevallen in het wegverkeer is de oorzaak menselijk falen. Tel dat op bij de grote besparingen aan brandstof en uitstoot die er te halen zijn en je begrijpt al een beetje waar het heen gaat in de toekomst. Of we dat nou willen of niet..