Blog
15-10-2015 | Door Iep van der Meer

Veel chauffeurs praten over hun 'Tautliner' als je ze vraagt waar ze mee rijden. Dat is heel apart, want meestal is dat namelijk helemaal niet het geval. Sterker nog, 'Tautliners' zijn in ons land behoorlijk zeldzaam.  

De verwarring komt doordat de merknaam 'Tautliner' verward wordt met de soortnaam 'Schuifzeil oplegger.' Dat laatste is namelijk wat het is, terwijl 'Tautliner' een merknaam is. Eigenlijk is het dan ook net zo iets als dat je iedere 4x4 een 'Jeep' noemt. Op zich is dat helemaal niet erg maar maar onlangs dook de term 'Tautliner' zelfs al onterecht op in een tekst van een vakblad. Daarom leg ik het hier gewoon nog een keer uit:

Tautliner is het merk schuifzeilen van het Britse Boalloy en het bijzonder er aan is dat de spanners aan spanbanden zitten die doorlopen aan boven toe. De pockets in de zeilen zorgen er voor dat de Tautliner zeilen er altijd wat rommelig uit zien. Toch schijnt het uit voor de ladingzekering beter te zijn dan de opgepopnagelde spanners die wij gewend zijn.

Laatste blogberichten

Blog
03-04-2024
24dt056-004-1400

Langere cabines nog niet voor iedereen

Nieuwe wetgeving in Europa maakt langere, ruimere cabines mogelijk, zonder dat je te lang wordt met een 13,60 meter…
Blog
14-03-2024
19252-Ford_F-Max_Bigtruck1

Ford Trucks ontwikkelt cabine met Iveco

Otosan, de Turkse producent van Ford Trucks in Europa gaat een samenwerking aan met het Italiaanse Iveco voor de…
Blog
07-03-2024
Pegaso concrete mixer

De charme van een wrak

Auto’s en trucks hebben mijn warme belangstelling. Dat heeft niet alleen te maken met het voertuig zelf, maar ook zijn inzet en…