Blog
29-11-2017 | Door Iep van der Meer

Rijden op gas is voor steeds meer vervoerders een prima alternatief voor diesel. Onder invloed van de vraag, of soms zelfs de eis van de klant gaan vervoerders op zoek naar alternatieven en die zijn er gewoon. Met de nieuwste 410 pk sterke LNG trucks van Scania en de Volvo en Iveco trucks met vermogens tot 460 pk bieden deze merken hele bruikbare trucks met een uitstekende actieradius. Tot voor kort was je als chauffeur niet blij met zo’n rijdend gasstel, maar met de nieuwste generatie kom je niks tekort. Ruime cabine’s, voldoende koppel en vermogen en keurige geautomatiseerde transmissies maken het rijden met zo’n LNG truck tot een waar genot.

Merkwaardig is dat DAF zich niet mengt in dit segment. Wellicht komt er nog wat uit de ontwikkelings- afdeling in Eindhoven, maar tot nu toe is daar nog geen enkel signaal van. Best vreemd, want Paccar, de Amerikaanse moeder van DAF Trucks ziet op de thuismarkt toch ook heel veel vervoerders overstappen naar LNG. 

De DAF verkoper staat op dit moment dan ook met lege handen als de klant vraagt om LNG of CNG trucks. Meer dan nog een keer uitleggen dat een Euro-6c dieselmotor heel erg schoon is kan hij niet, of hij moet creatief zijn. De Friese DAF dealer Truck Service Friesland BV in Heerenveen leverde namelijk al de eerste twee Iveco LNG trekkers af aan AB Transport. Het gaat hier om Stralis trekkers met een AsTronic automaat en een 400 pk LNG motor. De trekkers werden geleverd in samenwerking met Iveco Schouten. Een opvallende actie, maar ook een hele creatieve waarmee de klant uiteindelijk krijgt wat hij wil, via de dealer van zijn voorkeur. Het is een voorbeeld van hoe het afbakenen van rayons van dealers steeds lastiger wordt. De klant bepaalt zelf wel waar hij koopt, ongeacht het rayon. Belangrijker dan een rayon lijkt dan ook de relatie met de klant en de samenwerking tussen merken en dealers. Deze actie van TSF met Schouten is daar een prachtig voorbeeld van.  

 

 

Meer op Transport&Milieu.nl

Laatste blogberichten

Blog
03-04-2024
24dt056-004-1400

Langere cabines nog niet voor iedereen

Nieuwe wetgeving in Europa maakt langere, ruimere cabines mogelijk, zonder dat je te lang wordt met een 13,60 meter…
Blog
14-03-2024
19252-Ford_F-Max_Bigtruck1

Ford Trucks ontwikkelt cabine met Iveco

Otosan, de Turkse producent van Ford Trucks in Europa gaat een samenwerking aan met het Italiaanse Iveco voor de…
Blog
07-03-2024
Pegaso concrete mixer

De charme van een wrak

Auto’s en trucks hebben mijn warme belangstelling. Dat heeft niet alleen te maken met het voertuig zelf, maar ook zijn inzet en…