Nederlander wordt hoogste baas bij MAN

Blog
26-11-2021 | Door Tim de Jong

De Raad van Commissarissen van Traton heeft de Nederlander Alexander Vlaskamp benoemd tot CEO, oftewel hoogste baas, van MAN Truck & Bus SE. Vlaskamp heeft de afgelopen jaren diverse functies bij Scania bekleed, laatstelijk was hij als executive vice president verantwoordelijk voor verkoop en marketing bij het Zweedse merk. Duidelijk is dat de invloed van Scania binnen Traton steeds groter wordt. Onlangs nog werd Scania-topman Christian Levin benoemd tot CEO van Traton, de truckdivisie van Volkswagen waar Scania en MAN deel van uitmaken.

Vlaskamp werkt al bijna een kwart eeuw voor Scania. Daarbij bekleedde hij ook functies voor dit merk in Oostenrijk, Polen en Duitsland. In 2017 keerde hij terug naar Zweden om executive vice-president te worden. Traton acht nu de tijd gekomen om bij MAN Andreas Tostmann op te laten volgen, die Traton verlaat.

Geen onbekende

Vlaskamp zegt zelf geen onbekende te zijn voor MAN. “Ik ken mijn collega’s daar van eerdere projecten waar we gezamenlijk aan werkten. Ik verheug me erop om de samenwerking te intensiveren, zodat we met creatieve oplossingen het werk voor onze klanten verder kunnen verbeteren. Er liggen enkele grote uitdagingen voor ons.”

In zijn nieuwe baan zit hij regelmatig met zijn Zweedse collega's om tafel, stuurt hij de Duitsers in München aan en rapporteert hij aan een baas die hij al lang kent, Christian Levin. Die rapporteert op zijn beurt weer aan Volkswagen. 

Laatste blogberichten

Blog
24-05-2022
Volvo FL10

Tweedeling ontstaat onder chauffeurs

Inmiddels kregen we de gelegenheid om de Volvo FL te testen op de binnenlandroute. Die voert door vele dorpjes en…
Blog
19-05-2022
Stau-1400

Langer werken helpt!

Het hele land schreeuwt om medewerkers. In vrijwel alle sectoren is momenteel een personeelstekort, van de zorg tot de horeca, de…
Blog
28-04-2022
Afstand Dld drone

Duitse politie zet vaker drones in

De resultaten zijn er, maar niet alleen bij het onderling afstand houden. Daar gaat het ook wel eens mis, maar de Duitse…