Blog
24-05-2021 | Door Tim de Jong

De truckwereld is volop in beweging, het zal je niet zijn ontgaan. Bij truckfabrikant DAF stijgt de spanning, nu het bedrijf binnenkort de grootste en belangrijkste introductie gaat doen sinds jaren. Maar wanneer we een beetje gewend zijn aan de nieuwe DAF, gaat er nog meer gebeuren dit jaar.

We lazen onlangs al dat Ford Trucks een importeur heeft aangesteld in Turnhout, dat is niet ver van Tilburg. Maar het Turkse Ford wil ook in Nederland een aparte importeur aanstellen. De vestiging in Turnhout is geen ‘Ford Trucks Benelux’, of zoiets. Met de komst van Ford verwachten we dat ze van bestaande dealers gebruik willen maken en wellicht van universele bedrijven, daar zijn er veel van, die Ford-dealer willen worden. 

Hyundai

Een merk dat ook plannen heeft met de Nederlandse truckmarkt, is Hyundai. Juist dit Pinksterweekend maakte een topman van dit bedrijf, die de samenwerking met de Zwitsers leidt in het waterstof-truckproject dat nu wordt uitgevoerd, bekend dat hij dit jaar nog verwacht dat Hyundai zijn opwachting zal gaan maken met de waterstof-aangedreven Xcient in ons land. Een ander land dat dit jaar nog aan de beurt is, is Duitsland.

Hyundai wil duidelijk vaart maken en zijn voorsprong met waterstof-technologie uitnutten. " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Klik hier voor de stand van zaken met de andere merken. Hyundai duidt specifiek op het laatste kwartaal van dit jaar. We zijn benieuwd of de import via de huidige auto-importeur zal gaan lopen, of dat er een aparte import-organisatie wordt opgetuigd. Dit jaar zouden ook de eerste Hyzon-trucks uitgeleverd gaan worden aan Nederlandse klanten. The race is on, zoveel is duidelijk!  

Laatste blogberichten

Blog
06-12-2023
Duitse LZV-1400

Weer een paarse krokodil geslacht

De Duitse en Deense overheid hebben op 4 december een bilaterale overeenkomst getekend die grensoverschrijdend verkeer…
Blog
29-11-2023
download

BGL topman: Chauffeurs gaan tot 7000 Euro verdienen

Dirk Engelhardt, de topman van de Duitse BGL, zeg maar de Duitse TNL zegt dat chauffeurs in de toekomst…
Blog
08-11-2023
23031-Holthausen (14)-1400

Milieu eisen kosten vooral geld. Heel veel geld

Duurzaamheid en de klimaatcrisis zijn de steekwoorden voor overheden om verhogingen van lasten zoals de…