Blog
24-05-2021 | Door Tim de Jong

De truckwereld is volop in beweging, het zal je niet zijn ontgaan. Bij truckfabrikant DAF stijgt de spanning, nu het bedrijf binnenkort de grootste en belangrijkste introductie gaat doen sinds jaren. Maar wanneer we een beetje gewend zijn aan de nieuwe DAF, gaat er nog meer gebeuren dit jaar.

We lazen onlangs al dat Ford Trucks een importeur heeft aangesteld in Turnhout, dat is niet ver van Tilburg. Maar het Turkse Ford wil ook in Nederland een aparte importeur aanstellen. De vestiging in Turnhout is geen ‘Ford Trucks Benelux’, of zoiets. Met de komst van Ford verwachten we dat ze van bestaande dealers gebruik willen maken en wellicht van universele bedrijven, daar zijn er veel van, die Ford-dealer willen worden. 

Hyundai

Een merk dat ook plannen heeft met de Nederlandse truckmarkt, is Hyundai. Juist dit Pinksterweekend maakte een topman van dit bedrijf, die de samenwerking met de Zwitsers leidt in het waterstof-truckproject dat nu wordt uitgevoerd, bekend dat hij dit jaar nog verwacht dat Hyundai zijn opwachting zal gaan maken met de waterstof-aangedreven Xcient in ons land. Een ander land dat dit jaar nog aan de beurt is, is Duitsland.

Hyundai wil duidelijk vaart maken en zijn voorsprong met waterstof-technologie uitnutten. " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Klik hier voor de stand van zaken met de andere merken. Hyundai duidt specifiek op het laatste kwartaal van dit jaar. We zijn benieuwd of de import via de huidige auto-importeur zal gaan lopen, of dat er een aparte import-organisatie wordt opgetuigd. Dit jaar zouden ook de eerste Hyzon-trucks uitgeleverd gaan worden aan Nederlandse klanten. The race is on, zoveel is duidelijk!  

Laatste blogberichten

Blog
01-06-2023
Scania (3)

Grote weerstand tegen Euro 7

De Europese Commissie smeedt plannen voor de invoering van de Euro7 norm per 1 juli 2027. Dit zou gepaard moeten gaan met…
Blog
22-05-2023
1920_manetruck4-1400

Elektrisch en lange afstanden? Vergeet het

Vrijwel dagelijks krijgen we persberichten van de aflevering, of de intentie tot de levering van elektrische…
Blog
14-04-2023
Truckrun Nienoord Truckers Leek (3)

Lichtpuntjes voor de truckrun

Op sociale media lezen we dat het er niet goed uit ziet voor de truckruns in ons land. De verzekering eist dat iedereen aan…