NS zet bussen in met buitenlandse chauffeurs

Blog
18-08-2023 | Door Iep van der Meer

Afgelopen week werden er tussen Weesp en Almere Oostvaarders bussen ingezet in verband met werkzaamheden aan het spoor. Het werd een drama, want de Poolse, Hongaarse en Bulgaarse chauffeurs spraken geen Nederlands en kenden de routes niet.

Volgens passagiers namen de chauffeurs verkeerde afslagen, met nog meer vertragingen tot gevolg. Het kwam zelfs voor dat passagiers de chauffeurs de weg moesten wijzen. De NS erkent de klachten en meldt dat het om aanloopproblemen ging met nieuwe chauffeurs.

Het is niet te geloven dat er in heel Nederland geen Nederlands sprekende, vakbekwamen buschauffeurs meer te vinden zijn voor dit werk. Daarnaast vragen wij ons af hoe het gesteld is met de vakbekwaamheid van de buschauffeurs uit genoemde landen. Een rijbewijs is immers niet voldoende. Voor het vervoer van passagiers moet je immers het Chauffeursdiploma CCV-B Personenvervoer op zak hebben.

Laatste blogberichten

Blog
20-09-2023
Kopie van Geld-1400

Vrachtwagenheffing gaat door, geld komt terug!

De voorgenomen vrachtwagenheffing, zeg maar rekeningrijden voor trucks, gaat door, zo blijkt uit de begroting…
Blog
13-09-2023
Daf2

Vonk onder vuur met zonnepanelen

Een truck van Vonk & Co uit Tiel vatte eerder deze week vlam, maar het toeval wil dat er juist op die DAF LF zonnepanelen…
Blog
11-09-2023
IAA 2023 (3)

IAA 2023: zo ziet de toekomst eruit

Op de IAA in München was slechts één echte vrachtwagen te vinden: een omgebouwde DAF van VDL op waterstof. Toch is…