NS zet bussen in met buitenlandse chauffeurs

Blog
18-08-2023 | Door Iep van der Meer

Afgelopen week werden er tussen Weesp en Almere Oostvaarders bussen ingezet in verband met werkzaamheden aan het spoor. Het werd een drama, want de Poolse, Hongaarse en Bulgaarse chauffeurs spraken geen Nederlands en kenden de routes niet.

Volgens passagiers namen de chauffeurs verkeerde afslagen, met nog meer vertragingen tot gevolg. Het kwam zelfs voor dat passagiers de chauffeurs de weg moesten wijzen. De NS erkent de klachten en meldt dat het om aanloopproblemen ging met nieuwe chauffeurs.

Het is niet te geloven dat er in heel Nederland geen Nederlands sprekende, vakbekwamen buschauffeurs meer te vinden zijn voor dit werk. Daarnaast vragen wij ons af hoe het gesteld is met de vakbekwaamheid van de buschauffeurs uit genoemde landen. Een rijbewijs is immers niet voldoende. Voor het vervoer van passagiers moet je immers het Chauffeursdiploma CCV-B Personenvervoer op zak hebben.

Laatste blogberichten

Blog
22-07-2024
Milence-laadhub-in-Venlo_1

Duurzaamheid leidt tot samenwerking

In de transportwereld draait alles de laatste tijd om overnames en samenwerking, maar dat geldt ook voor de truckbouwers.…
Blog
20-06-2024
Girteka-01

Weekendrust in de cabine, is dat erg?

Sinds enige tijd mag de weekendrust niet langer in de cabine worden doorgebracht. In Nederland wordt daar amper op…
Blog
04-06-2024
Ranger Raptor (12)-1400

Nog geen protest tegen BPM voor bestelauto’s

Met ingang van 1 januari 2025 moet er BPM betaald worden voor nieuw geregistreerde bestelauto’s op basis van…
BIGtruck online magazine is een onderdeel van Transwebgroup Coöperatief U.A.