NS zet bussen in met buitenlandse chauffeurs

Blog
18-08-2023 | Door Iep van der Meer

Afgelopen week werden er tussen Weesp en Almere Oostvaarders bussen ingezet in verband met werkzaamheden aan het spoor. Het werd een drama, want de Poolse, Hongaarse en Bulgaarse chauffeurs spraken geen Nederlands en kenden de routes niet.

Volgens passagiers namen de chauffeurs verkeerde afslagen, met nog meer vertragingen tot gevolg. Het kwam zelfs voor dat passagiers de chauffeurs de weg moesten wijzen. De NS erkent de klachten en meldt dat het om aanloopproblemen ging met nieuwe chauffeurs.

Het is niet te geloven dat er in heel Nederland geen Nederlands sprekende, vakbekwamen buschauffeurs meer te vinden zijn voor dit werk. Daarnaast vragen wij ons af hoe het gesteld is met de vakbekwaamheid van de buschauffeurs uit genoemde landen. Een rijbewijs is immers niet voldoende. Voor het vervoer van passagiers moet je immers het Chauffeursdiploma CCV-B Personenvervoer op zak hebben.

Laatste blogberichten

Blog
12-02-2024
Kopie van Geld-1400 (1)

Zijn minimum vrachtprijzen een oplossing?

Oplopende kosten en dalende opbrengsten zijn een groot probleem in de transportsector. Ooit had Nederland 25%…
Blog
06-02-2024
Nieuwe-Renault-Master-E-Tech-electric-zet-nieuwe-standaard-met-460-kilometer-actieradius-1170x878 (960 x 720)

Gesteggel over rijbewijs voor elektrische bestelauto gaat verder

Nog altijd is er geen duidelijkheid over het benodigde rijbewijs voor een elektrische…
Blog
02-02-2024
Franse boeren acties 3

Zwicht de EU voor de boeren?

De boerenopstand die in Nederland begon lijkt uit te groeien tot een Europese boerenopstand. Na Duitsland en Frankrijk gaat…