Accijnsverlaging vanaf 1 april voor brandstof

Nieuws
11-03-2022 | Door Iep van der Meer

Het kabinet heeft besloten om de accijns op brandstof vanaf 1 april te verlagen voor benzine en diesel. Benzine wordt daardoor 17 cent goedkoper, diesel 11 cent. Daarnaast gaat de BTW op gas en stroom vanaf 1 juli naar 9 procent. Dat is nu nog 21 procent.

Daarmee wordt de pijn iets gereduceerd maar ook België, waar de brandstof toch al veel goedkoper is gaat een accijnsverlaging toepassen. Daardoor zal het aantrekkelijk blijven om bij de buren te tanken. Bovendien is de elf cent korting op diesel slechts een druppel op de gloeiende plaat. In de huidige situatie stijgt de prijs soms per dag met tien cent waardoor dit slechts een lapmiddel is waar het bedrijfsleven maar weinig mee opschiet. Daarmee lijkt het bijna een 1 april grap.

Op dit moment incasseert de overheid van iedere liter benzine maar liefst 1,12 Euro en voor diesel 89 Eurocent. De regering geeft aan dat de maatregels de overheid 2,8 miljard Euro gaan kosten maar er wordt niet gemeld wat de huidige hoge prijzen al extra in het laadje hebben gebracht. 

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
14-03-2022
hessers-tanken-hr-04557-1_-_Copy_1.jpg

Diesel in België en Duitsland duurder dan bij ons

Op dit moment betaal je in Duitsland en België meer voor een liter diesel dan bij ons. Nederland heeft…
Nieuws
19-11-2018
gele_hesjes.jpg

Ook vandaag blokkades in Frankrijk

Hoewel de wegblokkades in Frankrijk tegen hogere brandstofaccijns voor het weekend gepland stonden, wordt er ook vandaag…
Nieuws
07-03-2022
hessers-tanken-hr-04557-1_-_Copy.jpg

Roep om compensatie van torenhoge brandstofprijzen

Zowel in Nederland als bijvoorbeeld in Duitsland wordt de roep om de extreme stijging van de brandstofprijzen…