Actief dode hoek systeem voor bestaande trucks

Nieuws
01-10-2020 | Door Iep van der Meer

Steeds meer truckfabrikanten leveren prachtige systemen waarmee de dode hoek bewaakt wordt. Nieuw is dat je nu ook bestaande voertuigen met zo'n systeem kunt uitrusten. GrootJebbink introduceert het SmartVue DobliCam systeem met een camera en een bewegingssensor in één unit voor de dode hoek.

Het SmartVue DobliCam is een actief dode hoek veiligheidssysteem dat met beeld en geluid chauffeurs waarschuwt voor gevaar. Als je de richtingaanwijzer aanzet en een persoon of voertuig bevindt zich in de dode hoek, dan detecteert het systeem dat gevaar en waarschuwt het de chauffeur. Het systeem kan zowel links als rechts aangebracht worden, maar aan beide kanten kan ook. Ideaal als je regelmatig in Engeland komt. Overigens is het ook goedgekeurd voor gebruik in Londen doordat het systeem voldoet aan de FORS en Direct Vision Standard (DVS).

Zoals gezegd biedt het systeem zicht op de dode hoek, maar waarschuwt het ook met een geluidsignaal als er plotseling iets opduikt in die gevaarlijke zone. Dat kan zomaar het geval zijn als je even voor je kijkt, bijvoorbeeld met een snelle fietser of een pizzakoerier. Door het geluidsignaal ben je meteen gealarmeerd en kun je meteen remmen, nog voordat je iets gezien hebt.

Het systeem is eenvoudig in te bouwen in bestaande voertuigen. " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Meer informatie vind je hier!

Meer trailer-nieuws op TrailerTotaal.nl

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
06-10-2021
stcikers-pe33r2ilnnpv4e27lii82zds6ruchgwpitsltkrko4.jpg

Ook Spanje komt met dode hoek sticker

Na Frankrijk zijn nu ook Duitsland en Spanje bezig met een dode hoek sticker. De Spanjaarden hebben inmiddels een…
Nieuws
30-03-2023
DAF TH Group

Mooie DAF, maar direct vision?

Deze fraaie nieuwe Belgische DAF XG+ viel ons op, maar daar is wat geks mee aan de hand. DAF heeft heel veel werk gemaakt…
Nieuws
07-01-2021
dode_hoek_sticker_BT_LR.jpg

Frankrijk: voorlopig geen boete bij ontbreken dodehoek-sticker

AFTRI, de Franse zusterorganisatie van TLN heeft bevestigd dat vervoerders de eerste drie…