Nieuws
28-02-2017 | Door Iep van der Meer

Dutch Quality Flowers uit Honselersdijk zet twee nieuwe Mercedes-Benz Actros trekkers in. De 1848 LS trekkers met hun GigaSpace cabine zijn fraai uitgedost en bieden voldoende ruimte voor een dubbele bemanning.

Beide vrachtwagens worden dubbel bemand ingezet, met gekoeld transport, als lijnrijder met bloemen en planten naar Engeland. Veiligheid is na brandstofverbruik een belangrijke eis van Dutch Quality Flowers. 

Inmiddels bestaat het grootste gedeelte van het wagenpark van de Zuid-Hollandse bloementransporteur uit Mercedes-Benz maar dat is niet altijd zo geweest. De keuze voor Mercedes-Benz kwam voort uit nieuwsgierigheid, vertelt eigenaar Marco Duivenvoorden. “Ik hoorde steeds betere verhalen over de vrachtwagens. Vooral qua brandstofverbruik en dat kan ik inmiddels beamen. De trucks van Mercedes-Benz zijn erg zuinig.” Omdat de trucks dubbelbemand als lijnrijder worden ingezet, speelt comfort in de cabine ook een belangrijke rol bij de keuze. “ De auto’s van Mercedes-Benz worden af fabriek geleverd met een rijke en luxe uitrusting. Dat hoef je er niet apart bij te bestellen,” vertelt Duivenvoorden. “Het zijn comfortabele auto’s met veel bedieningsgemakken.”

De groene bloemenauto’s van Dutch Quality Flowers zijn te herkennen aan de luxe opleggers die door schilder Paul Kerrebijn zijn verfraaid met afbeeldingen van schepen en treinen. “We hebben er daarom bewust voor gekozen om de trekkers zo rustig mogelijk te houden,” vertelt Marco Duivenvoorden. “De Actros heeft van zichzelf al een strak uiterlijk. Het enige wat we nog moesten doen, was de trucks in dezelfde kleur als de oplegger spuiten.”

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
13-09-2018
IEP_2030-1400.jpg

Nieuwe Actros weer zuiniger en schoner

Mercedes-Benz toont tijdens de IAA 2018 in Hannover de nieuwe generatie van de Actros. Verder verfijnde elektronica…
Nieuws
03-09-2020
KCB_1a_klLR.jpg

Compleet uitgeruste Mercedes Actros als visitekaartje

Sinds kort heeft Kuijpers Carp Baits (KCB) International uit het Brabantse Lieshout een nieuwe Actros…
Nieuws
02-04-2016
Rogam1.jpg

De nieuwe Actros van Havecon

Aad Voorwinden Constructies BV / Haveco BV is een kassenbouwer die om de paar jaar wat moois op de weg zet. Deze keer werd…