Actros SLT voor Luijendijk & Van der Wal

Nieuws
27-01-2023 | Door Iep van der Meer

Luijendijk & Van der Wal Graafmachineverhuur & Transportbedrijf B.V. heeft een Mercedes-Benz Actros SLT zwaar transport trekker toegevoegd aan het wagenpark. De 180 tons Actros 4163 LS 8x4 SLT is uitgerust met de krachtigste motor van Mercedes met 630 pk, een BIG-Space cabine de unieke Mercedes-Benz Turbo Retarder-koppeling. 

In totaal rijdt Luijendijk & Van der Wal Graafmachineverhuur & Transportbedrijf met 4 trucks van Mercedes-Benz. Ard Luijendijk legt uit: "De producten van Daimler Truck bieden ons steeds iets unieks dat we nergens anders vinden. We rijden bijvoorbeeld ook met een Mercedes-Benz truck die is voorzien van een fabrieks-vliegwiel-PTO die de Grondzuig-opbouw aandrijft, en onbeperkt op vol vermogen kan draaien. Dit vind je nergens anders en voor ons is zulke technologie van onmisbare waarde."

Turbo Retarder Koppeling

,,Deze 180 tons Mercedes-Benz Actros is voorzien van de Mercedes-Benz Turbo Retarder-koppeling: een hydrodynamisch koppelingssysteem dat het manoeuvreren en wegrijden met zeer zware lading eenvoudig maakt. Door ondere andere het terugbrengen van het aantal schakelmomenten wordt er brandstof bespaard en het risico van oververhitting van de koppeling tijdens het manoeuvreren tot een minimum beperkt. Daarbij was deze Mercedes-Benz ook voordeliger dan de producten van de concurrentie. Wat dat betreft was de keuze voor Mercedes-Benz voor ons dus weer snel gemaakt", vertelt Ard Luijendijk over de nieuwe Actros 4163 LS 8x4 SLT.

Proefrit overtuigde

Luijendijk & Van der Wal kon voorafgaand aan de bestelling uitgebreid kennismaken met het product. "Er was geregeld dat we een demonstratie kregen met een Actros SLT van De Gier Rotterdam B.V: een bedrijf uit onze branche. We konden er mee proefrijden en spreken met de chauffeur. Zo raakten we bekend met de Actros en de voordelen van de Turbo Retarder-koppeling.."

Het in Zuidland gevestigde Luijendijk & Van der Wal Graafmachineverhuur & Transportbedrijf BV houdt zich onder andere bezig met de verhuur van graafmachines (ook met LMB), mini- en midikraanverhuur, grondzuigwagenverhuur en dieplader- en exceptioneel transport. Het familiebedrijf hecht veel waarde aan korte lijnen en persoonlijk contact. Luijendijk & Van der Wal werkt aan projecten voor veel gerenommeerde opdrachtgevers, met name in de industrie. Het materiaal is – samen met deze Mercedes-Benz Actros 4163 LS 8x4 SLT – vaak te vinden rond de Maasvlakte, Botlek, Pernis en de Europoort.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
05-02-2020
degier2-1400.jpg

Actros SLT voor De Gier Rotterdam

De Gier Rotterdam heeft een Mercedes-Benz Actros 4158 8x4 SLT met BigSpace-cabine in gebruik genomen. Met deze vierassige…
Nieuws
12-02-2016
Axornorway2.jpg.jpg

100 tons Arocs met kippertrailer

Deze stoere Mercedes-Benz Arocs 3363 6x6 trekker met Viab turbokoppeling staat voor een drie assige kippertrailer. Dat…
Nieuws
02-12-2015
Brouwer2.jpg

Stoere Actros SLT voor Brouwer Nieuwegein

J. Brouwer & Zn. uit Nieuwegein heeft een superdikke Mercedes-Benz Actros SLT op de weg gezet. Het gaat om…