Alles van Hyzon te koop op veiling, inclusief vrachtwagens

Nieuws
29-08-2024 | Door Maarten van der Westen

Het avontuur van Hyzon in Nederland is definitief voorbij. De complete inboedel van de fabriek in Winschoten staat te koop bij Troostwijk Auctions. Zelfs enkele waterstof-vrachtwagens van Hyzon zijn te koop op de veiling.

Het bekendste van de in totaal 698 kavels is een fuel cell vrachtwagens op basis met een DAF CF Spacecab, voorzien van de kenmerkende grille van Hyzon. De kilometerstand van deze trekker is ruim vier ton. De APK is ondertussen verlopen, maar dat is een formaliteit. Er is geen startprijs, dus als je ooit al een waterstof-vrachtwagen wilde hebben, dan is dit een koopje. Op het moment van schrijven zijn er vijf biedingen en staat de prijs op 8.300 Euro.

Iets duurder zijn de tien aangepast DAF CF trekkers met een dagcabine. Deze hebben niet het Hyzon-frontje, maar enkel de bedrijfsnaam waar ooit ‘DAF’ stond. Enkele exemplaren hebben een kenteken, andere niet. De APK is bij deze vrachtwagens al lang verlopen. Ze hebben nauwelijks kilometers afgelegd, dus feitelijk koop je nieuwe vrachtwagens. Het openingsbod voor zo’n Hyzon staat op 25.000 Euro.

Onderhoud en reparatie uitdagingen

Een uitdaging lijkt ons wel hoe je zo'n Hyzon op de weg houdt, aangezien het merk voor service, garantie of onderhoud niet thuis geeft. De fuel cel techniek aan boord is behoorlijk specifiek, daar hoef je bij de gemiddelde truckdealer niet mee aan te komen.

Naast deze vrachtwagens gaat echt alles de veiling op. Van een oplegger tot verschillende heftrucks en van de complete inboedel van de werkplaats tot aan alles op kantoor. Het is duidelijk dat de activiteiten van Hyzon compleet zijn beëindigd. Wat ooit een veelbelovend plan met innovatieve techniek was, is uitgelopen tot een afgang gekenmerkt door vage beloftes en geruzie.

De veiling van de inboedel van Hyzon bij Troostwijk Auctions loopt tot 6 september. Zoek hier je waterstof-vrachtwagen uit voor het te laat is.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
09-10-2023
Hyzon trucks-1400

FNV: fabriek Hyzon komt er niet, ontslagen wel

Volgens FNV betekent de aangekondigde reorganisatie bij Hyzon in Winschoten dat er banen gaan verdwijnen
Nieuws
11-07-2024
Hyzon_DAF.jpg

Hyzon definitief weg uit Nederland

Het begon mooi maar werd snel ellende: nu verdwijnt Hyzon uit Nederland
Nieuws
21-05-2021
Hyzon_Jan_Bakker.jpg

Jan Bakker en Millenaar Van Schaik bestellen waterstoftrucks

Nederlandse vervoerders krijgen de smaak te pakken waar het gaat om trucks die niet langer…
BIGtruck online magazine is een onderdeel van Transwebgroup Coöperatief U.A.