Boze boeren morgen de weg op

Nieuws
21-06-2022 | Door Iep van der Meer

Vanaf morgen, 22 juni gaan boze boeren weer massaal actievoeren. Farmers Defence Force waarschuwt voor grote verkeershinder als de trekkers massaal opstomen naar Barneveld.

De acties zijn gericht tegen het stikstofbeleid van de overheid waardoor talloze agrarische bedrijven in heel Nederland gevaar lopen. De organisaties keren bewust Den Haag de rug toen door in de Gelderse Vallei actie te gaan voeren. Juist daar hebben de afgekondigde maatregelen grote gevolgen voor de bedrijven.

Verkeershinder

Hoewel landbouwverkeer officieel niet op de snelweg mag wordt er gevreesd voor grote verkeershinder rondom Barneveld. Vorige protesten hebben laten zien dat er enorme rijen trekkers op de snelwegen verschenen, getooid met vlaggen en zwaailampen. Wat de impact morgen zal zijn moet nog blijken maar er wordt gesproken over een verwachte enorme opkomst. In veel delen van Nederland zal dit al vanavond tot verkeershinder leiden doordat trekkers naar het midden van het land rijden.

Gevolgen wegtransport

De stikstof maatregelen van de overheid dreigen niet alleen bij de agrarische sector te raken. Ook boven het wegtransport hangen donkere wolken. Maar liefst een derde van alle binnenlandse transporten is landbouw gerelateerd. Duizenden trucks zijn dagelijks onderweg met landbouwproducten, maar ook met vee, veevoer, mest, landbouwmachines en dergelijke. Het is niet voor niks dat veel chauffeurs begrip hebben voor de de acties.