Breed MAN gamma ideaal voor Hoekstra Sneek

Nieuws
09-07-2020 | Door Iep van der Meer

Hoekstra BV Sneek is specialist in fijnmazige distributie in de Benelux. Daarvoor zet het bedrijf een uiteenlopend wagenpark in en dat is precies waar MAN trucks passende antwoorden biedt. De MAN’s in de Hoekstra vloot lopen dan ook uiteen van de TGE bestelwagens via de TGL distributietrucks tot en met TGS trekkers.

Hoekstra BV is een echt familiebedrijf, inmiddels geleid door de derde generatie. Het bedrijf won al twee keer de TLN Ondernemersprijs, namelijk in 2008 en in 2015. Hoekstra BV is een voorbeeld van hoe een traditioneel familiebedrijf tegelijkertijd innovatief kan zijn. Directeur Tjitze Hoekstra: ,,Wij zijn een innovatief bedrijf wat erg gehecht is aan tradities en de onderlinge relaties, zowel met klanten, personeel als met leveranciers. Tegelijkertijd zijn we erg bezig met informatica en willen we alles weten over de kilometerkostprijs en de kostprijs per zending. Door daar de vinger aan de pols te houden zijn we in staat om onze klanten fijnmazige distributie te bieden met meerwaarde. Een mooi voorbeeld is de dubbel bemande bezorgservice. Daarmee worden meubels of witgoed apparaten niet alleen afgeleverd, maar ook gemonteerd en in werking gesteld. Deze service voeren we uit met onze MAN TGE bestelwagens, uiteraard Corona proof met een transparant schot in de cabine’’.

Aangepaste TGL

Voor de landelijke distributie zocht Hoekstra een 12 tons motorwagen met voldoende comfort en goede rij eigenschappen. Hoekstra: ,,We zijn toen met onze dealer Wierda Bedrijfswagens in gesprek gegaan over de MAN TGL. Voor ons was de TGL 12.220 met de vier cilinder krachtbron in combinatie met de geautomatiseerde zes- versnellingsbak de beste oplossing, alleen was die af fabriek voorzien van kleine wielen. Dat werkt voor ons niet want die kleine banden slijten te snel, en bovendien wilden we iets meer hoogte voor het aandocken. Wierda kwam toen met de oplossing waar we nu mee rijden, namelijk de TGL 12.220 op 19,5 inch wielen. Dat lijkt eenvoudig maar 19,5 inch wielen voor acht- gats montage bestonden niet. Die worden dus speciaal voor ons gemaakt’’. Het is een mooi voorbeeld van hoe Wierda Bedrijfswagens meedenkt met de klant om tot de ideale oplossing te komen. Het resultaat is een TGL op grotere wielen, uiteraard met een aangepaste overbrenging in de achteras. Zowel Hoekstra als de chauffeurs zijn enthousiast over deze oplossing. Vooral de rijk uitgeruste cabine scoort hoge ogen bij de chauffeurs.

TGS met ‘Stop and Go’ ACC

Voor de universele inzet met opleggers, variërend van city- tot volwaardige 13,60 trailers zet Hoekstra BV 4x2 trekkers in. Onlangs werd een nieuwe MAN TGS 18.430 in de vloot opgenomen. ,,We kwamen op dit type met de D26 krachtbron uit na een korte periode van testen met twee andere MAN trucks. Dit bleek voor ons de meest ideale aandrijflijn, in combinatie met de TipMatic versnellingsbak van MAN. Met name de geavanceerde veiligheid systemen aan boord met onder meer de ‘Stop and Go’ ACC maken indruk. De vaste chauffeur is erg enthousiast over de nieuwe MAN’’ aldus Hoekstra. De MAN TGS is, net als alle trekkers in het wagenpark van Hoekstra BV volledig luchtgeveerd.

Full service contract

Hoekstra Transport maakt gebruik van het MAN reparatie en onderhoudscontract waarbij het RIO systeem wordt gebruikt voor optimale communicatie tussen voertuig, dealer en planning. Hierdoor is er altijd inzicht in de status van het voertuig, de prestaties en de onderhoudsinterval. Voor Hoekstra Transport vormt dit een belangrijke schakel in het eigen ritplanning en management systeem. Voor reparatie en onderhoud maakt Hoekstra BV gebruik van de diensten van MAN Trucks dealer Wierda Bedrijfswagens in Heerenveen.

Eigen op- en overslag

Het totale wagenpark van 62 trekkende eenheden omvat inmiddels twee MAN TGS  trekkers, 6 MAN TGL bakwagens met een Yntema opbouw met laadklep en twee MAN TGE bestelwagens met een City Box opbouw met laadklep. Hoekstra BV Sneek houdt zich bezig met warehousing, verhuizingen en met de fijnmazige distributie van pallets en kwetsbare zendingen met afwijkende afmetingen door heel Nederland. Het bedrijf beschikt over eigen op- en overslagfaciliteiten in Sneek.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
17-05-2021
mantgxverwaaltransport2.jpg

Vier nieuwe MAN’s voor Verwaal Transport

Voor Verwaal Transport uit het Zuid-Hollandse Stolwijk is MAN een vanzelfsprekendheid. Bijna alle trucks uit de…
Nieuws
11-12-2019
stravers1_LR.jpg

Vier sterke MANnen voor Stravers uit Veghel

STK Stravers Torenkranen uit Veghel verhuurt ruim 125 torenkranen die voor de bouw worden ingezet. Het bedrijf…
Nieuws
08-07-2021
MAN_Optiview3.jpg

MAN komt met camera’s in plaats van spiegels: Optiview

Truckbouwer MAN komt anderhalf jaar na de introductie van de nieuwe truckgeneratie alweer met veranderingen.…