Britse megafile beweegt, chauffeurs nog onthand

Nieuws
23-12-2020 | Door Tim de Jong

Na een nacht in de file, dan wel op het vliegveld Manston, komt het verkeer richting Dover en daarmee Frankrijk, weer langzaam op gang. Volgens chauffeurs in Britse media, hebben zij een groot gebrek aan basisvoorzieningen.

Schattingen over het aantal gestrande trucks lopen uiteen van 1500 tot 2800. De Franse overheid heeft de grens weer geopend, maar chauffeurs die het land in willen rijden, moeten een coronatest met negatieve uitslag kunnen overleggen. Volgens de Britse TLN, de RHA, openen de Britten op het vliegveld Manston, waar zeker duizend chauffeurs met hun combinatie noodgedwongen geparkeerd staan, daar een testcentrum zodat chauffeurs snel, dat wil zeggen binnen een half uur, aan een testbewijs geholpen kunnen worden.  

In de Britse media klagen chauffeurs over een gebrek aan basisvoorzieningen. Dit leidde vanochtend in de haven van Dover tot enkele opstootjes tussen de politie en boze chauffeurs. Een enkele chauffeur wist gisteren een hotelkamer te bemachtigen en deelde die dan met collega’s, om van normaal sanitair gebruik te kunnen maken. Verder bereikte ons het bericht dat de Sikh-gemeenschap in Kent vrijwillig 800 warme maaltijden uitdeelt aan gestrande chauffeurs.  

Ook op bedrijventerreinen niet ver van de M20 hebben chauffeurs geprobeerd een veilige parkeerplaats te zoeken, zoals de foto’s laten zien.  

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
30-08-2021
haven_dover.jpg

Britten voeren grenscontroles in op agrarische producten

Het Verenigd Koninkrijk (VK) voert vanaf 1 oktober en 1 januari gefaseerd een certificeringsplicht…
Nieuws
18-10-2021
Brexit_trailer_LR.jpg

Britse vervoerders boos om versoepeling cabotageregels

Transportbedrijven in het Verenigd Koninkrijk lopen te hoop tegen de nieuwe regels van hun regering…
Nieuws
28-06-2021
Stack_8LR.jpg

Brexit en Covid: bonden en werkgevers luiden noodklok

In Britse media luiden de vakbond Unite en werkgeversorganisatie RHA de noodklok over de situatie…