Britten klagen over situatie Calais

Nieuws
07-08-2018 | Door Tim de Jong

Vorige week raakten in Calais vier politie agenten gewond na confrontaties met migranten. De Britse TLN, de RHA, luidt de noodklok. Zij vreest voor de veiligheid van Britse chauffeurs. 

Al enkele jaren sleept zich de kwestie voort van overlast in Calais veroorzaakt door verstekelingen. "Deze gang van zaken bewijst duidelijk dat migranten alle risico's willen nemen om in Engeland terecht te komen. Daarbij brengen ze Britse chauffeurs en veiligheidsmedewerkers in gevaar", aldus de RHA.

De beveiliging van Calais is een bodemloze put geworden voor Britse belastingbetalers die tot nu toe al 150 miljoen pond hebben betaald voor de beveiliging van een Franse haven. Het plaatsen van een muur van en kilometer lang, kosten twee miljoen pond, had een gering effect", stelt de RHA. "Het is overduidelijk dat in de drie jaar waarmee we met dit probleem te maken hebben, de autoriteiten nog altijd geen grip hebben op de situatie. We zullen ze blijven wijzen op hun verantwoordelijkheden", zegt de RHA. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
07-12-2015
hond.jpg

Illegalen op ferry Hoek-Harwich

De marechaussee heeft na een tip zeventien illegalen uit een Poolse vrachtwagen gehaald die op de boot stond van Hoek van…
Nieuws
25-11-2016
Calais_LR.jpg

Het gaat weer beter met Calais

Sinds het 'slopen' van 'The Jungle' bij Calais, gaat het weer stukken beter met de haven. Er worden meer trucks verscheept,…
Nieuws
25-09-2017
MAN-Reining-verjongt-wagenpark_LR.jpg

Reining rijdt niet meer op Verenigd Koninkrijk

Reining Transport uit het Groningse Kolham mijdt voortaan het Verenigd Koningkrijk. Het bedrijf vindt de…