Bronkhorst Transport Tevreden over Eyetracker

Nieuws
02-08-2016 | Door Iep van der Meer

Bronkhorst Transport uit Udel neemt deel aan de pilot van TVM verzekeringen met de Eyetracker. In totaal werden er 15 van die slimme apparaatjes ingebouwd om ervaringen op te doen met het systeem.

Aanvankelijk waren een aantal chauffeurs wat sceptisch over het systeem maar naar verloop van tijd is iedereen erg tevreden. Vooral het idee dat het systeem de vinger aan de pols houdt of je nog wel bij de les bent spreekt de chauffeurs erg aan. De angst voor privacy schending is na een goede uitleg volledig weg want de Eyescanner slaat helemaal geen beelden op. Het enige wat het apparaatje doet is dat de chauffeurs een alarm horen als ze langer dan drie seconden hun blik van de weg af houden. Dat kan zijn omdat de chauffeur met zijn radio bezig is, of met een vrachtbrief maar het kan ook betekenen dat de ogen even dichtgevallen waren. In al die gevallen is het een veilig idee dat er iemand 'op je past.'

Chauffeur Jos Brokkelkamp legt in dit filmpje uit hoe hij er in staat en hij is dan ook één van de tevreden chauffeur van Bronkhorst. Er zijn volgens Bronkhorst Transport zelfs chauffeurs die zelf gevraagd hebben om zo'n systeem aan boord toen ze de toegevoegde waarde er van in zagen.

Wij van BIGtruck juichen iedere vorm van technologie die de veiligheid onderweg kan verhogen toe. Als we met dit soort systemen ook maar één dodelijk ongeval per jaar kunnen voorkomen dan is het de investering al waard.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
12-11-2020
TVM_ridder.jpg

Tommy Heineman wint TVM Award Ridder 2020

Tommy Heineman (28) uit Alphen aan den Rijn heeft de TVM Award Ridder 2020 gewonnen. De vrachtwagenchauffeur,…
Nieuws
26-02-2018
IMG_5457.jpg

Dashcam mag lang niet overal!

Steeds meer chauffeurs hebben een dashcam achter de voorruit en publiceren allerlei capriolen van medeweggebruikers op internet.…
Nieuws
01-10-2020
20120824-Kantoor-TVM-verzekeringen-Hoogeveen-Nederland.jpg

TVM verdeelt 10 miljoen Euro onder zijn klanten

TVM Verzekeringen keert 10 miljoen Euro uit aan zijn klanten in Nederland. De cöoperatieve verzekeraar…