Nieuws
09-04-2021 | Door Iep van der Meer

Zaterdag 10 april wordt voorafgaand aan de landelijke actiedag van maandag een manifestatie georganiseerd bij het AC restaurant in De Meern aan de A12. Dit naar aanleiding van vragen van chauffeurs om ook in het weekend iets te organiseren.

De officieel aangekondigde stakingsdag voor een nieuwe cao vindt op maandag 12 april plaats maar veel chauffeurs willen wel graag hun ongenoegen laten blijken, maar niet op een werkdag. Om die reden is er nu door de groep ‘Team Stakingsbereid’ ook een actiedag opgetuigd op zaterdag. Deze groep bestaat uit een aantal vakbonds- en kaderleden die vinden dat de bonden maar matig uitpakken. Zij vinden dat de bonden niet genoeg aandacht vragen voor de nieuwe cao en initiatieven voor bijvoorbeeld stickers en publiciteit. In plaats daarvan wordt er meteen een landelijke stakingsdag aangekondigd, maar voor veel chauffeurs gaat dat een stapje te ver.

De groep ‘Team Stakingsbereid’ vindt dat de bonden de leden in de steek laten en niet de belangen van de werknemers behartigen in de logistieke sector. Een voorbeeld daarvan is de sluiting van de wegrestaurants. Harmke van der Werff en Jan Slotboom van Team Stakingsbereid hebben zelf rondgelopen met sandwich borden op het binnenhof om aandacht te vragen voor dit probleem maar vanuit de bonden hoor je niks, aldus woordvoerder Gert –Jan Zeeman. ‘’De bonden maken zich nog steeds niet sterk voor een fatsoenlijke opening van de restaurants voor de chauffeurs en dat steekt’’ aldus Zeeman.

Het plan voor zaterdag is een ludieke actie waarvoor chauffeurs een klein bedrag kunnen doneren. De groep wil reuring veroorzaken en daarmee aandacht vragen voor de problemen in de sector, en voor een fatsoenlijke verhoging van het basisloon met 3,5 procent.   

De vraag is om zaterdag niet met vrachtwagens naar De Meern komen maar met personenauto’s. Vanuit De Meern wordt de actie gecoördineerd, waarna de deelnemers een opdracht meekrijgen voor een ludieke actie die uiteindelijk ten goede komt aan de voedselbank in Utrecht. De opzet is dus om geen overlast te veroorzaken maar wel aandacht te vragen en daar nog een goed doel mee te steunen ook! 

De bijeenkomst start om 13:00 uur bij AC Restaurant De Meern aan de A12.

Voor wat betreft de officiële stakingsdag op maandag is er grote ontevredenheid  binnen de groep ontstaan. Na het stilzwijgen van de 77 km per uur actie door de bonden lijken die er ook alles aan te doen om de stakingsdag stil te houden. De enige informatie over die stakingsdag staat op de eigen website van het FNV.

De locaties voor aanstaande maandag zijn Down Under in Nieuwegein, De Goudreignet in Weert, De Raket in Rogat bij Meppel en de Gouden Leeuw in Zevenbergschenhoek. ">Meer info vind je hier.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
04-03-2021
157314943_201773625061803_1091456393618544849_n.jpg

Soep actie voor een betere CAO

Vrijwilligers van de groep Stakingsbereid staan op parkeerplaats Veenbult aan de A15 soep uit te delen aan chauffeurs. Hiermee…
Nieuws
22-02-2023
Royal Flora Holland

Stakingsdreiging bij Royal Flora Holland

Royal Flora Holland heeft een ultimatum gekregen van vakbond FNV. De bloemenveiling moet voor vrijdag 24 februari…
Nieuws
10-04-2017
schavemaker.jpg

FNV laat Schavemaker ruim 250.000 euro loon nabetalen

Transportbedrijf Schavemaker leefde de cao voor het beroepsgoederenvervoer volgens het FNV  niet…