Nieuws
23-10-2023 | Door Maarten van der Westen

In Amerika gaat motorenfabrikant Cummins waterstofmotoren leveren aan Terex, de producent van typisch Amerikaanse cementmixers. De partijen tekenden hierover vorige week een overeenkomst.

Onder menig motorkap van grote Amerikaanse trucks ligt een blinkende Cummins dieselmotor. Echter, ook dit bedrijf moet naar de toekomst kijken. Eerder dit jaar lanceerde het bedrijf al een complete elektrische aandrijving, maar men geloofd ook in waterstof. Vorige week maakte Cummins bekend waterstofmotoren te leveren aan Terex, fabrikant van cementmixers.

Opvallend is dat het hier niet gaat om fuel cells, die waterstof omzetten in elektriciteit. De X15H-motoren zijn echte verbrandingsmotoren. De waterstof wordt dus in de cilinders verbrand, net zoals bij een diesel- of benzinemotor. Volgens Cummins past dit type motor het beste bij het werk dat een cementmixer doet: hij kan veel vermogen leveren maar ook over lange tijd. Met een lading cement in de trommel is dat natuurlijk belangrijk.

Wil je meer weten? Lees dan verder op www.transportenmilieu.nl

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
11-04-2022
18387-Scania-Asko-truck-1068x713

Scania bouwt toch waterstoftrucks

Samen met toeleverancier Cummins, dat al sinds geruime tijd inspuitsystemen levert voor dieselmotoren van Scania, worden…
Nieuws
02-02-2023
Volvo VNL USA  (2)

Volvo VNL670 te koop in Duitsland

Deze bijzondere Volvo VNL 670 staat te koop in Duitsland. Overigens heeft dat 670 niks te maken met het vermogen, dat…
Nieuws
03-04-2023
Cummins X15D

DAF test nieuwe Cummins 15 liter motor

De geruchtenstroom was al een tijdje gaande maar nu vinden we op een Australische website bevestiging van het feit…