Cummins toont Euro 7 dieselmotor op IAA

Nieuws
15-08-2024 | Door Maarten van der Westen

Het Amerikaanse Cummins pakt flink uit voor de IAA Transportation, die in september in Hannover gehouden wordt. Hier toont Cummins onder andere de X10 dieselmotor, die nu al voldoet aan de Euro 7 normering.

De X10 is voorzien van een nabehandelingssysteem, die de uitlaatgassen op effectieve wijze filtert. Zo effectief, dat de motor voldoet aan de onlangs vastgestelde Euro 7 norm. Daarbij moet opgemerkt worden dat de verschillen in uitstoot tussen Euro 6 en Euro 7 niet heel veel verschillen, aangezien hier de nadruk op fijnstof ligt.

Naast deze innovatieve dieselmotor neemt Cummins ook een verbrandingsmotor op waterstof mee, de X15. Verder toont het bedrijf een volledig elektrische aandrijving en een fuel cell van dochteronderneming Accelera by Cummins. Een breed pakket aan aandrijvingen dus, waarmee het bedrijf voorbereid is op alle mogelijke vormen van emissieloos transport. Cummins toont ook een innovatieve onafhankelijke wielophanging van Meritor, luchtschijfremmen en een opslagsysteem voor waterstof.

Jennifer Rumsey, voorzitter en CEO van Cummins: “Naarmate de bedrijfsvoertuigenindustrie in Europa dichter bij de Euro 7 en CO2 HDV-regelgeving komt, worden de beslissingen over de energietechnologie steeds moeilijker en complexer. We zijn gefocust op het leveren van een breed scala aan toonaangevende energieoplossingen, die de uitstoot van uitlaatgassen verminderen, terwijl we de prestaties, betrouwbaarheid en totale eigendomskosten leveren die onze klanten en de hele transportsector nodig hebben.”

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
24-02-2021
atego-distribution.jpg

Cummins bouwt straks dieselmotoren voor Mercedes

Daimler, het moederbedrijf van Mercedes, heeft een overeenkomst gesloten met motorenbouwer Cummins waaruit…
Nieuws
23-10-2023
Terex Advance Commander FD5000 front discharge mixer truck.jpeg (960 x 509)

Cummins levert waterstofmotoren voor cementmixers

Naast elektrisch zet het Amerikaanse Cummins ook in op waterstof. Het bedrijf gaat waterstofmotoren leveren…
Nieuws
02-05-2024
Tata Prima H.55S 1  (960 x 640)

Ook India gaat aan de waterstof

Cummins en Tata bouwen in India ook een vrachtwagen met een waterstof verbrandingsmotor 
BIGtruck online magazine is een onderdeel van Transwebgroup Coöperatief U.A.