Dashcam mag lang niet overal!

Nieuws
26-02-2018 | Door Iep van der Meer

Steeds meer chauffeurs hebben een dashcam achter de voorruit en publiceren allerlei capriolen van medeweggebruikers op internet. Let daarmee op, want het maken van opnames mag lang niet overal, en het publiceren er van kan je behoorlijk in de problemen brengen.

Het zal je niet verbazen dat er in ons prachtige verenigde Europa net zo veel regels zijn over dashcams als dat er landen zijn. Wat in het ene land mag is in het andere land absoluut verboden en het is vaak lastig om te weten wat waar mag, en vooral wat niet. 

In Nederland mag je bijvoorbeeld alles opnemen, maar niet publiceren. Wel mag je de beelden overdragen aan politie, justitie of bijvoorbeeld een verzekeringsmaatschappij. In een land als Luxemburg is het gebruik van een dashcam echter helemaal verboden. In Duitsland mag de camera niet continu opnemen maar mag je maximaal steeds maar een minuut vastleggen. Overtredingen hierop kunnen nogal extreem beboet worden tot bedragen die in de tonnen lopen!

Tot nu toe was dit soort informatie slecht te vinden maar TVM heeft alles nu keurig op een rijtje gezet. ">Hier vind je dat overzicht!

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
02-10-2017
Dashcam.jpg

Dashcam verboden in Duitsland

Een Duitse rechter heeft zich uitgesproken tegen de dashcam in auto's. Een Duitse automobiliste wilde beelden van haar dashcam…
Nieuws
12-11-2020
TVM_ridder.jpg

Tommy Heineman wint TVM Award Ridder 2020

Tommy Heineman (28) uit Alphen aan den Rijn heeft de TVM Award Ridder 2020 gewonnen. De vrachtwagenchauffeur,…
Nieuws
02-08-2016
Bronkhorst.JPG

Bronkhorst Transport Tevreden over Eyetracker

Bronkhorst Transport uit Udel neemt deel aan de pilot van TVM verzekeringen met de Eyetracker. In totaal…