Dashcam verboden in Duitsland

Nieuws
02-10-2017 | Door Iep van der Meer

Een Duitse rechter heeft zich uitgesproken tegen de dashcam in auto's. Een Duitse automobiliste wilde beelden van haar dashcam gebruiken om haar gelijk te halen. Haar auto was aangereden en de beelden lieten de dader zien. De rechter veegde dit bewijs van tafel en veroordeelde de automobiliste zelf vanwege 'het ongeoorloofd beelden maken die de privacy in gevaar brengen'.

De dame werd veroordeeld tot een boete van 150 Euro, en daar kwam ze goed mee weg. Er kunnen voor het schenden van de privacy in Duitsland namelijk boetes tot 300.000 Euro worden opgelegd. 

Overigens zijn er meer landen waar dashcams niet zijn toegestaan. In Portugal, Luxemburg, Oostenrijk en nu dus ook in Duitsland geldt er een verbod op het gebruik van een dashcam. In Spanje wordt het door de ANWB ten sterkste afgeraden maar ook uit Frankrijk hebben we geluiden gehoord dat de Gendarmerie er moeilijk over kan doen.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
26-02-2018
IMG_5457.jpg

Dashcam mag lang niet overal!

Steeds meer chauffeurs hebben een dashcam achter de voorruit en publiceren allerlei capriolen van medeweggebruikers op internet.…
Nieuws
02-12-2021
Brabo.jpg

Chauffeurs bezorgd over de Brake check

Het zogenaamde Brake Checking, waarbij personenauto’s hard remmen terwijl ze voor een truck rijden is de schrik…
Nieuws
24-10-2016
Belgie.jpg

Vlaanderen steunt wegvervoer met 40 miljoen

De Vlaamse regering gaat de transportsector ondersteunen met een pakket maatregelen ter waarde van 40 miljoen…