Dikke Renault T-High drie-asser voor Preco

Nieuws
27-03-2022 | Door Tim de Jong

Betovervoerder Preco heeft deze opvallende nieuwe Renault in gebruik genomen, die bol staat van de extra’s.

Preco kiest voor het nieuwste model T-High die af fabriek is voorzien van een 520 pk 13-liter motor gekoppeld aan een extra versterkte Optidriver automaat. Voor het nodige comfort en vooral om voldoende bodemvrijheid te creëren op de bouw, is deze trekker verder voorzien van luchtvering rondom. Adaptieve Cruise Control en heldere LED-verlichting ontbreken evenmin. Omwille van een comfortabele werkplek heeft chauffeur Mees voor een chauffeursstoel met klimaatbeheersing en dubbele portierbeglazing gekozen. De benodigde rust kan worden verkregen vanuit de draaibare passagiersstoel. En moet er worden overnacht, dan is er het gemak van een omvormer met magnetron.

Noorse achterbumper

Voor de externe ombouw van deze trekker is gekozen voor Vlastuin Truck- en Trailerbouw. Zij hebben deze Renault T-High o.a. voorzien van een kistenwand achter de cabine, LED lichtreclame voor en achter, Noorse achterbumper en een mooie chassisafdekking met tranenplaat. Lagemaat Interieurs uit Scherpenzeel heeft het complete interieur aangepakt en voorzien van een combinatie van alcantara en leder. Speciaal detail is de achterwand die is uitgevoerd in de vorm van de grille van de T-High en die heel subtiel is verlicht. Het geheel is gespoten in de asfaltgrijze kleur RAL7043. Aan de voor- en achterzijde is een camera gemonteerd waarmee de chauffeur altijd voldoende zicht heeft bij het manoeuvreren door krap verkeer en op de bouw.

Eigen vervoer

Preco, ontstaan uit het in 2004 opgerichte Cervix Beton, is sinds 2019 gevestigd op de Ecofactorij in Apeldoorn.  Naast enkele vaste vervoerders bestond al snel de behoefte om uit te breiden met eigen trekkend en getrokken materieel. Met in het achterhoofd de nieuwe milieu-eisen geldend sinds 1 januari 2022 voor o.a. Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Leiden en Utrecht, bestelde algemeen directeur Teus Kuijsten vorig jaar een Renault T-High 6x2 sleepas  Euro 6 step-D met 13 liter 520 pk.     

Deze trekker moest een maximaal laadvermogen hebben, wendbaar zijn maar bovenal moest het een rijdend visitekaartje voor Preco zijn. Daar Harbers Trucks Apeldoorn als “buurman” ook op de Ecofactorij is gevestigd en evenals Preco ook onderneemt met behulp van veel innovatie op gebied van duurzaamheid, was het eerste contact al snel gemaakt.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
24-01-2022
Trucktat6.jpg

Renault High-T met stromend water

De Duitse truckverhuurder Trucktat heeft in samenwerking met truckdealer Dietrich, een Renault-cabine van een High-T…
Nieuws
10-11-2017
Renault_Trucks_T_High_Edition_Van_Es_Transport_3_lowres.jpg

Renault T High Edition 6x2 voor Van Es

Jan-Kees van Es heeft onlangs zijn Renault Magnum vervangen door een nieuwe Renault T 520 High Edition met liftbare…
Nieuws
06-03-2018
Renault_Trucks_T_zwarte_demo.jpg

Renault in Hardenberg met nieuwe 'High T'

Renault Trucks toont tijdens Transport Compleet Hardenberg een nieuwe Renault T High Special Edition. De truck…