Dikken chauffeurs ontvangen schadevergoeding

Nieuws
29-11-2018 | Door Iep van der Meer

Dikken Transport uit Nieuwleusen moet van de rechter de ontslagen chauffeurs alsnog drie maandsalarissen uitbetalen als schadevergoeding. Dat heeft de rechter bepaald omdat hij van mening is dat Dikken zijn medewerkers niet op een juiste manier ontslagen heeft na de beeindiging van het transportbedrijf. 

Dikken Transport kwam in juli in het nieuws omdat hij van de ene dag op de andere zijn transportactiviteiten wilde stoppen. De chauffeurs kregen te horen dat ze de trucks terug moesten brengen, hun spullen er uit konden halen en dat was het dan. De berichtgeving hierover zorgde voor veel ophef. Klik hier voor dat bericht!

Vakbond FNV hielp de werknemers van het bedrijf om te komen tot een billijke schadevergoeding, want op die manier werkt het niet in ons land. Je kunt niet op maandag zeggen dat het op vrijdag klaar is, zo gaan we niet met elkaar om. Dat vindt de rechter ook: ,,Dit mag niet en daarom stellen we de chauffeurs in het gelijk''. Dat gelijk is het uitbetalen van twee maandsalarissen als ontslagvergoeding en een maand extra vanwege het niet in acht nemen van een opzegtermijn door Dikken. Hoewel de eis van de FNV namens de chauffeurs vier maanden vergoeding was is iedereen tevreden over het behaalde resultaat. 

De volgende uitdaging is of Dikken de in totaal 65.000 Euro ook echt gaat betalen. Die zegt namelijk geen geld te hebben, en daarmee heeft hij wel een probleem want er loopt volgens welingelichte bronnen nog een zaak tegen hem vanwege het niet afdragen van pensioenpremies. Wordt vervolgd.. Bron: RTV Oost. Foto: Alex Miedema

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
13-07-2019
Dennis-Dikken-Transport_1.jpg

Zaak Dikken escaleert met mishandeling deurwaarder

Vorig jaar wilde Dennis Dikken op weinig charmante wijze stoppen met zijn transportbedrijf. De chauffeurs…
Nieuws
10-03-2022
De_Rooy_Son.jpg

FNV krijgt gelijk in zaak inspecties bij De Rooy Transport

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft onvoldoende onderzoek gedaan bij De Rooy…
Nieuws
16-03-2020
maatregelen_coronavirus.jpg

FNV: ‘Chauffeurs worden als paria’s behandeld’

Terwijl de veiligheidsmaatregelen in Nederland en Europa in verband met het coronavirus dagelijks opgeschroefd…