Duitse inspectie intensiveert cabotage-controles

Nieuws
12-10-2020 | Door Tim de Jong

De Duitse inspectie, de BAG, is vorige week begonnen aan een reeks controles waaruit gedrag rond de cabotage-wetgeving moet blijken. Vorige week controleerde de BAG met name in de directe omgeving van grote logistiek centra van bekende namen zoals DHL, Hermes, Aldi, diverse havengebieden en in de buurt van fabrieken van Mercedes en Bosch.

De BAG voerde de controles allerminst alleen uit, tal van handhavingsdiensten zoals douane en politie hielpen mee. Van de 982 gecontroleerde trucks bleken er 225 met cabotage bezig te zijn, dus nog een ritje doen in Duitsland alvorens er weer wordt teruggekeerd naar het thuisland. Hierbij weden zeventig overtredingen vastgesteld. Dit houdt in dat deze overtreders meerdere ritten uitvoerden in Duitsland, dus meer dan drie die per week zijn toegestaan. Hiervoor werd in totaal voor 59.000 euro aan boetes uitgeschreven, dus gemiddeld 842 euro per overtreding.

Het is voor de handhavingsinstanties in Duitsland aanleiding om de komende maanden nog veel intensiever op de cabotage te gaan controleren, laat de BAG aan de media weten.  

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
17-04-2020
BAG_volgen.jpg

BAG: Ook in coronatijden handhaven op cabotageregels

Dat er in Duitsland voorlopig soepel wordt omgesprongen met de rij- en rusttijdenwet, betekent niet…
Nieuws
10-07-2020
Rondhout_1.jpg

BAG betrapt Polen op cabotage-overtredingen

In het Duitse vervoer van rondhout ontdekte de Duitse inspectie, de BAG, dat Poolse vervoerders een lijndienst…
Nieuws
12-05-2021
BAG-busje-LR.jpg

Duitse inspectie intensiveert controles op cabotage

De Duitse inspectie heeft de controles op het naleven van de cabotageregels flink opgevoerd. In het…