Eerste beelden Nikola Tre interieur

Nieuws
18-04-2019 | Door Tim de Jong

In de VS heeft het start-up bedrijf een evenement georganiseerd waar het liet zien waar het voor staat: spectaculair ogende, emissievrije trucks die hun elektriciteit betrekken uit waterstof. Te zien was dat de Nikola 2 zijn eerste rondjes over het testcircuit maakt. Testritten met de voor Europa bedoelde Nikola Tre moeten volgend jaar beginnen.

Van die Nikola Tre bestaat nu alleen nog een prototype. Volgens Nikola bedraagt de actieradius tussen de 800 en de 1200 kilometer. De gemiddelde afstand die een Nederlandse vrachtwagen aflegt bedraagt 300 km per rit. Vijftien procent maakt langere ritten. Waterstof tanken duurt volgens Nikola niet langer dan een kwartier. Daarbij gaat Nikola uit van een netwerk van waterstof tankstations dat een werkdruk heeft van 700 bar. In Europa werkt Nikola samen met het Noorse Bedrijf Nel, om ook in Europa een netwerk van waterstof tankstations te realiseren. Alle trucks die Nikola bouwt zijn erop voorbreid in hoge mate autonoom te kunnen rijden, aldus de fabrikant.  Klik " target="_blank" rel="noopener noreferrer">hier voor de eerste beelden van het interieur van de Nikola Tre.

13.000 bestellingen

Tijdens het evenement reed de Nikola Two een demonstratierondje, maar nog niet meer dan dat. Nikola is een bedrijf dat ook andere voertuigtypen ontwikkelt, die uiteraard ook waterstof als energiedrager voor elektrische aandrijving hebben. Op dit moment zijn de orderboeken voor de trucks al flink volgeschreven, er wachten nu 13.000 klanten op een waterstoftruck. Daarvan zijn er 800 bedoeld voor bierbrouwer Anheuser Busch. Nikola communiceert steeds identieke cijfers over de prestaties van de trucks, zijnde duizend pk en 2700 Newtonmeter trekkracht.

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
03-09-2019
nikola_tre_1.jpg

Iveco investeert in waterstoftruckbouwer Nikola

CNH Industrial, het moederbedrijf van Iveco, neemt voor een kwart miljard dollar deel in start-up Nikola,…
Nieuws
02-12-2019
Nikola1_LRF.jpg

Nikola in Turijn met Tre op Iveco S-Way basis

In Turijn gaven Iveco en de Amerikaanse start-up Nikola een toelichting op hun samenwerking. Daarbij werd…
Nieuws
11-02-2022
Nikola-Bud2LLR.jpg

Nikola Iveco waterstoftruck onderweg met bier in VS

Kort nadat de eerste batterij-elektrische truck van de Nikola, gebouwd op een Iveco S-Way chassis en…