Eerste elektrische LZV combinatie de weg op

Nieuws
15-06-2023 | Door Iep van der Meer

Vlot Logistics heeft een primeur met de eerste volledig elektrische LZV-combinatie in Nederland. Het Sliedrechtse bedrijf Vlot Logistics heeft deze bijzondere truck op 12 juni in gebruik genomen. De combinatie is voorzien van een HIAB-haakarm in combinatie met een 23 ton/meter kraan en wordt onder meer ingezet voor het vervoer van containers.

Koploper zijn met innovatie en dus ook met de inzet van 'zero emissie’ trucks staat hoog op de agenda bij Vlot Logistics. Het bedrijf was in 2011 al betrokken bij een van de eerste elektrisch aangedreven verhuiswagens in Nederland. Inmiddels zijn er al 10 elektrisch aangedreven trucks in de vloot, inclusief de nieuwe DAF CF Electric LZV-combinatie. “We gebruiken deze onder meer voor vervoer van huurcontainers", vertelt Rokus Vlot, directeureigenaar van Vlot Logistics. 

Met de LZV-combinatie kunnen we drie 20ft containers in een keer meenemen of een 40ft en een 20ft container en dat is weer een groot voordeel als het gaat om de transportbewegingen te beperken. Dubbele winst dus. Voor het klimaat en voor de congestie. Het laat zien dat er vanuit technologisch oogpunt grote stappen gemaakt zijn op het gebied van zero emissie-voertuigen.” ‘Onderdeel van ons DNA’ De nieuwe aanwinst maakt deel uit van de vloot van de divisie Vlot Logistics in Rotterdam. 

Met haakarm systeem

De lading zal uiteindelijk meer omvatten dan alleen containers. Door de haakarm en de kraan is de combinatie ook inzetbaar voor transport in de sectoren bouw en logistiek. Vlot: “Elektrisch transport is goed ingebed in onze bedrijfsvoering. De chauffeurs zijn ook gewend aan het rijden hiermee. Die weten hoe je de actieradius optimaal benut en zijn vertrouwd met het inplannen van oplaadsessies. Het vereist een andere mindset bij planners en chauffeurs maar hoeft niet persé impact te hebben op het proces bij de klant.” De DAF CF electric werd geleverd en opgebouwd door Verspui Trucks

Meer over deze elektrische LZV combinatie lees je hier!

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
28-06-2023
Ginaf Electreon 1-1400

Elektrische Ginaf laadt op tijdens de rit

Ginaf heeft samen met het Israëlische Electreon een draadloos oplaadsysteem geïntegreerd in een 50 tons trekker-…
Nieuws
12-06-2023
eActros Simon Loos-1400

Primeur voor Simon Loos: Eerste eActros trekker

Simon Loos heeft een Europese primeur in huis met de ingebruikname van de eerste Mercedes-Benz eActros…
Nieuws
09-03-2018
Tesla__truck_loaded.jpg

Tesla truck met lading onderweg

De Tesla truck is onderweg. Twee elektrische trucks rijden met trailers geladen met batterijen tussen de fabrieken in Nevada…