Files oplossen? Rekeningrijden!

Nieuws
26-11-2018 | Door Tim de Jong

Al eerder hadden we het op deze plek over de files. Inmiddels was er een satirische uitzending van Arjen Lubach over dit onderwerp. Vroempoen. Het kwam erop neer dat partijen die tegen rekeningrijden zijn, dat zijn CDA en VVD, aan het autootje pesten zijn. Misschien wat bot gesteld, maar het is met een knipoog gezegd.

Het is ook vrachtautootje pesten, want vrachtauto's staan ook in de file. Dus is het een bemoedigend gegeven dat sinds de uitzending van Lubach niet alleen de RAI Vereniging, maar zelfs de ANWB achter dit idee staan. Zo krijgt TLN toch nog zijn zin: niet alleen vrachtwagens moeten betalen, auto's ook. Die zijn met zo veel meer, dat we gerust kunnen stellen dat zij de file veroorzakers zijn. De heffing voor trucks is een mooie manier om de vele witte platen op onze wegen, niemand weet hoeveel het er zijn, gewoon voor gebruik te laten betalen, meer dan een eurovignetje. Want dat is zo krom: zij betalen hier een eurovignet, en Nederlanders die onverhoeds in Tsjechië of Polen moeten zijn, moeten een kastje hebben en flink dokken.

Met alle Nederlandse partijen die staan voor mobiliteit op de hand van rekeningrijden, zou je toch mogen denken dat dit kabinet alvast voorbereidingen treft voor een tijdperk waarin we met eerlijker belastingen gaan werken.  Bekijk het filmpje van en met Lubach! Kun je zien welke draai minister Cora maakt, nu ze op het pluche zit!

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
20-03-2017
truck-adblue-emulator-for-mercedez-benz-1.jpg

''Ook AdBlue fraude in Nederland''

Onlangs rapporteerde BIGtruck over AdBlue fraude bij Oost Europese chauffeurs. Maar volgens een uitzending van het SBS-programma…
Nieuws
31-05-2017
RDD-30-1400.jpg

Reinigings Demo Dagen van start

Op de RDW testbaan in Lelystad zijn de Reinigings Demo Dagen 2017 van start gegaan. Het evenement van de RAI Vereniging…
Nieuws
26-09-2019
mautbruckex.jpg

Wetsvoorstel trucktol moet wellicht over

De Raad voor de Rechtspraak heeft flink wat aan te merken op het wetsvoorstel die de heffing van tolgelden voor…