FNV: fabriek Hyzon komt er niet, ontslagen wel

Nieuws
09-10-2023 | Door Maarten van der Westen

Er lijkt geen einde te komen aan de ellende omtrent vrachtwagenfabrikant Hyzon Motors. Of juist wel. FNV waarschuwt dat de beloofde fabriek in Winschoten, waar de waterstofvrachtwagens gebouwd gingen worden, er waarschijnlijk helemaal niet komt. Sterker nog: er liggen ontslagen op de loer bij Hyzon.

Het was de bedoeling dat Hyzon in Winschoten waterstofvrachtwagens zou gaan produceren. Dit zou vele nieuwe banen opleveren. Goed nieuws voor een regio waar weinig werk is. Het Amerikaanse Hyzon krijgt zijn plannen echter niet rond. Naar verluid is het besluit genomen om van de locatie in Winschoten een onderzoekslocatie te maken. Dit betekent niet meer banen, maar juist minder.

'Hyzon Motors heeft haar wereldwijde activiteiten geëvalueerd en gestroomlijnd”, laat Paul Postuma, financieel directeur van Hyzon Europe weten. Volgens FNV gaat de aangekondigde reorganisatie zonder twijfel banen kosten. Zij gaan hierover dan ook met het bedrijf in gesprek.

De besluiten van het Amerikaanse moederbedrijf zouden los staan van de boete die het bedrijf opgelegd kreeg in Amerika voor het misleiden van investeerders door middel van valse verkoopcijfers. Desondanks krijgt het avontuur van Hyzon in Winschoten wel een erg nare bijsmaak.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
21-05-2021
Hyzon_Jan_Bakker.jpg

Jan Bakker en Millenaar Van Schaik bestellen waterstoftrucks

Nederlandse vervoerders krijgen de smaak te pakken waar het gaat om trucks die niet langer…
Nieuws
12-07-2020
Hyzon_DAF.jpg

Nederland krijgt fabriek voor waterstoftrucks in Groningen

Nederland krijgt een fabriek waar vrachtwagens gebouwd gaan worden die op waterstof rijden.…
Nieuws
01-11-2021
640_2021_Vredeveld-002.jpg

Vredeveld vervoert waterstof met een diesel

Vredeveld SiLogistics is met een nieuwe Volvo FH 460 6x2-trekker begonnen met het transport van waterstof.…