Nieuws
14-01-2020 | Door Tim de Jong

Gert Huzink weet van geen opgeven: ook al staat hij er in het algemeen klassement niet gunstig voor, toch wist hij vandaag keurig de top tien binnen te rijden. Met een vijfde klassering moest hij alleen twee Russen en twee Wit-Russen voor zich dulden.

In het algemeen klassement staat alleen Janus van Kasteren (Iveco) nog in de top tien. De overige Nederlanders zijn ver uit het zich van het zegepodium geraakt. Neem Martin van den Brink. Hij bracht de afgelopen nacht grotendeels in de woestijn door, maar verscheen vandaag wel weer aan de start. 

Op de 410 kilometer lange proef stuurde Martin de Renault Sherpa zonder problemen over de piste. De gevarieerde route bracht de rijders vandaag in het Lege Kwartier. In het gebied van 650.000 vierkante kilometer, dat zich uitstrekt over Saoedi-Arabië, Jemen, Oman en de Verenigde Arabische Emiraten, ligt de grootste ononderbroken zandwoestijn ter wereld. Naast zand en duinen kregen de rijders ook weer stenen voor de kiezen. ,,Wij hebben ons tempo iets aangepast en wilden geen verdere schade oplopen. We hebben het hoofd er goed bijgehouden,’’ aldus Martin. ,,We vertrokken vanochtend uit het bivak met een lager dat kapot was. Dat was nog van maandag. Vanochtend was er geen tijd om het te repareren. Het lager was lek en daarom moesten we om de 100 kilometer stoppen om olie bij te vullen. Dus met die wetenschap ben ik niet ontevreden over het resultaat van vandaag.’’

Volgens Martin is er vanavond en vannacht voldoende tijd om de truck optimaal te prepareren voor de komende twee dagen. ,,De assistentie kan volop aan de bak. Ik heb er alle vertrouwen dat we morgen weer met een frisse truck aan de start staan. Wij gaan op tijd slapen en dan zijn we allemaal weer fris als de echte marathon-etappe begint.’’

Voor Janus van Kasteren was het op dat stuk ‘treintje rijden in het stof’. “Degenen met het minste stof konden doorrijden, de rest niet. Inhalen was vrijwel onmogelijk, omdat het door rivierbeddingen ging. We hebben een beetje kalm aan gedaan om risico’s te vermijden, want in dat stof kun je alleen maar de boel kapot rijden.” 

In het algemeen klassement staat Huzink overigens nog achter Van den Brink. De Russen zijn onaantastbaar. De komende twee dagen kunnen de coureurs geen beroep doen op hun assistentie. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
13-01-2020
Dakar2020-etap7-site.jpg

Van den Brink nu beste Nederlander

De Russen hebben de rally volledig onder controle, daar achter zien we Janus van Kasteren terugvallen, terwijl Martin…
Nieuws
16-01-2020
Gert_Huzink_Renault.jpg

De snelheid zit er zeker in bij Gert Huzink

Gisteren wist Gert Huzink de maximale snelheid uit zijn hybride Renault rallytruck te halen. Het gevolg is…
Nieuws
14-11-2019
Riwald_1_LR.jpg

Riwald heeft vertrouwen in nieuwe hybride rallytruck

 De nieuwe Renault C460 Hybrid Edition rallytruck is de afgelopen periode stevig getest door het Riwald…