Graaco BV overgenomen door Kooiker Logistiek

Nieuws
24-07-2023 | Door Iep van der Meer

Graaco BV in Coevorden is overgenomen door Kooiker Logistiek BV. Hiermee realiseert Kooiker Logistiek een belangrijke strategische uitbreiding in de logistieke sector. Graaco BV is gevestigd aan de spoorlijn in Coevorden met aansluiting op het Duitse railnetwerk en beschikt over veel op- en overslag faciliteiten.

Met de overname van Graaco BV ontstaat een bedrijf met 430 medewerkers, 170 eigen trekkende eenheden en vijf moderne warehouses met een totale oppervlakte van 180.000 vierkante meter. Dat betekent een capaciteit van ruim 200.000 pallets. 

Met de integratie van Graaco kan Kooiker Logistiek haar dienstverlening verder diversifiëren en uitbreiden. Klanten zullen profiteren van een breder scala aan logistieke oplossingen, inclusief nieuwe routes, extra transportopties, meer opslagcapaciteit, extra value added services en verbeterde operationele efficiëntie. Graaco heeft de beschikking over een Grain Terminal en meerdere verpakkings- en verbulkingsmachines. De afdeling Freight Management van Graaco kan alle mogelijke transporten verzorgen middels een groot en betrouwbaar netwerk. Daarnaast beschikt Graaco als enige logistieke dienstverlener in Nederland over een directe spooraansluiting op zowel het Duitse als het Nederlandse spoorwegennet.

"Wij zijn verheugd dat Graaco nu onderdeel uitmaakt van de “Kooiker-familie", aldus René Visser en Jorne Hornstra die samen de directie van Kooiker Logistiek voeren. "Deze overname stelt ons in staat om onze positie in de logistieke sector te verstevigen en onze klanten een nog breder scala aan logistieke oplossingen te bieden. Wij tonen hiermee onze ambitie om onze positie als logistieke dienstverlener te blijven versterken. Wij blijven ons focussen op het leveren van hoogwaardige logistieke oplossingen die voldoen aan de evoluerende behoeften van klanten in een snel veranderende markt. Met als basis altijd het feit dat we onze afspraken nakomen.”

Graaco BV ontstond vanuit een overname van Penske Logistics, dat het bedrijf op zijn beurt overnam van De Graaf Logistiek Coevorden. Ben Blog, een van de aandeelhouders en algemeen directeur van Graaco, is verheugd dat Graaco en Kooiker Logistiek samen verder gaan. “Graaco heeft zich sinds de start van het bedrijf in 2009 tot een toonaangevende, financieel gezonde logistieke dienstverlener ontwikkeld met mooie logistieke diensten voor klanten uit food & feed en andere markten. Om redenen van leeftijd/continuïteit zijn wij eind vorig jaar op zoek gegaan naar een passende overnamepartij. Ik ben blij dat deze zoektocht ons bij Kooiker Logistiek heeft gebracht, omdat beide bedrijven heel goed bij elkaar passen qua logistieke diensten, ambities en cultuur. De toekomst van Graaco ziet er daarom zonnig uit.”

Kooiker Logistiek is een vooraanstaand logistiek bedrijf dat een breed scala aan transport- en logistieke diensten biedt. Kooiker Logistiek, opgericht in 1918, is gevestigd in Grou en heeft locaties in Leeuwarden, Heerenveen, Franeker, Drachten, Meppel, Deventer, Toruń (Polen) en Coevorden. Eerder nam Kooiker Logistiek al Brant Visser in Heerenveen over.
 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
08-11-2016
HZ_Logistics.jpg

HZ Logistics neemt meerderheidbelang in Mooy Beheer

Koelvervoerder H.Z. Logistics B.V. uit De Lier neemt per direct een meerderheidsbelang in branchegenoot…
Nieuws
24-11-2016
tab-noorwegen.jpg

Van Duijn neemt Tanke Transport over

Op 1 januari 2017 is Van Duijn de nieuwe eigenaar van Tanke Transport uit Poeldijk. ''Dit past in de strategie van…
Nieuws
18-01-2017
Vanderlee3.jpg

Van der Lee overgenomen door Vervaeke

Transportbedrijf Vervaeke, naar eigen zeggen Belgische marktleider in tanktransport binnen de chemische-en petroleumsector,…