Inspectie doet vangst na controle bij Venlo

Nieuws
13-03-2018 | Door Tim de Jong

Vijf transporteurs van zeecontainers zijn betrapt op manipulatie met tachografen. De bedrijven manipuleerden de techniek van zeven vrachtwagens, ontdekte de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) vrijdag bij een wegcontrole in Venlo. Twee andere transporteurs mogen niet meer rijden omdat zij geen bedrijfsvergunning bezaten.

De transporteurs die sjoemelden met de tachografen zijn drie Nederlandse en twee buitenlandse containervervoerders. Per overtreding kan dit oplopen tot een boete van 4400 euro. Ook moeten zij weer schone apparatuur installeren.

De transporteurs die betrapt zijn op het rijden zonder vergunning, een Nederlander en een Duitser, moeten hun vrachtwagens stilzetten totdat de papieren in orde zijn. De boete die hier op staat, kan oplopen tot 4300 euro per overtreding. Het Openbaar Ministerie handelt deze boetes af. Rijden zonder vergunning is concurrentievervalsend voor bedrijven die wel de juiste papieren hebben.

Gesjoemel met tachografen brengt bovendien de veiligheid, de gezondheid en het welzijn van chauffeurs in gevaar én de veiligheid van andere weggebruikers. Dat is ernstig, aldus de ILT.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
27-09-2016
BAG-busje-LR.jpg

BAG: 'Gerommel met 1 op de 4 tachografen'

In Duitsland is verbijsterd gereageerd op de vaststelling dat er met één op de vier tachografen van trucks op…
Nieuws
04-05-2016
tachograaffraude-002.jpg

Manipulatie met tacho's op grote schaal in Europa

Vorige week liep in Frankrijk een chauffeur tegen de lamp met een elektronisch gemanipuleerde digitale…
Nieuws
24-12-2015
fraude.jpg

Roemenen gepakt met alternatief voor magneet

Roemeense chauffeurs zijn door de Rotterdamse verkeerspolitie op de nieuwe A4 gepakt met een alternatief fraudesysteem…