Investeerder zint op terugkeer Steyr trucks

Nieuws
21-06-2021 | Door Tim de Jong

Afgelopen week heeft MAN de Steyr-fabriek in Oostenrijk verkocht aan een investeerder. Die wil niet alleen TGL- en TGN-trucks gaan bouwen voor MAN, maar ook nieuwe, elektrische trucks gaan ontwikkelen onder de naam Steyr, melden Duitse media.

Door de verkoop ontdoet MAN zich van 2300 man personeel die bij de investeerder, WSA, op de loonlijst verschijnen. Met WSA heeft MAN een contract gesloten voor de levering van trucks en onderdelen tot mei 2023. Ook worden in Steyr kunststof onderdelen gespoten.

Steyr was vroeger een zelfstandig truckmerk dat in 1990 door MAN werd overgenomen. Al snel werden op de Oostenrijkse locatie de lichtere modellen van MAN gebouwd. De nieuwe eigenaar WSA wil naast de levering van lichte en middelzware trucks aan MAN, ook het merk Steyr nieuw leven inblazen. Daartoe wil de nieuwe investeerder inzetten op elektromobiliteit. Er zouden zeven nieuwe voertuigen ontwikkeld moeten worden, waaronder ook een stadsbus. Bekeken wordt nog of er met batterij-elektrische aandrijving gewerkt gaat worden of met waterstof. In elk geval willen betrokkenen ook autonome voertuigen ontwikkelen.   

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
13-03-2020
TJO_0492.jpg

‘Mogelijk 6000 banen weg bij MAN’

Bij MAN moeten hoogstwaarschijnlijk duizenden banen verdwijnen. Eerder deze week verscheen de aankondiging op de website…
Nieuws
19-06-2020
Bourg-en-Bresse-plant-1.png

Renault Trucks ontslaat 463 man in kantoorfuncties

Naast Volvo, snijdt ook concerngenot Renault Trucks in het personeelsbestand. Ook de Fransen verwachten…
Nieuws
27-01-2021
New_MAN_TGX_Bilbao_LR.jpg

Veel minder ontslagen bij MAN dan aangekondigd

Afgelopen jaar werd door moederbedrijf Volkswagen een zware ingreep aangekondigd bij truckfabrikant MAN.…