119 Volvo-trucks voor Renewi

Geplaatst door

Met een order van 119 trucks, waaronder Volvo FE-portaalwagens en Volvo FM en Volvo FMX-containerwagens levert Volvo Trucks Nederland een belangrijke bijdrage aan de vernieuwing en verduurzaming van het wagenpark van Renewi in Nederland. Eerder al schafte Renewi 250 DAF's aan.

Jaarlijks verwerkt Renewi, met vestigingen in negen landen, 14 miljoen ton afval. Hiervan wordt 89% gerecycled of gebruikt voor energieherwinning. Duurzaamheid is uiteraard ook terug te vinden in het wagenpark, dat in Nederland bestaat uit ruim 1.500 eenheden. De order van 119 Volvo-trucks betreft een groot aantal verschillende varianten. Van Volvo FE 4x2 portaalarm tot Volvo FM en Volvo FMX-trekkers en bakwagens (van 4x2 tot 10x4) met onder meer haakarm-systemen, autolaadkranen en kipperopbouw.

Adrie van Duyvenboden, Integration Project Leader bij Renewi is onder meer verantwoordelijk voor de tender en wagenparkbeheer: “We hebben met ons truckteam nadrukkelijk gekeken naar toepasbaarheid, TCO en het werkklimaat voor onze chauffeurs. In het ordertraject zijn vervolgens alle mogelijke technische zaken besproken en de gewenste uitvoeringen. Daarnaast wilden we het aantal varianten binnen het wagenpark terugbrengen.”

Chauffeurs trainen

Chauffeurs hebben een belangrijke stem gehad. “Een belangrijk criterium was bijvoorbeeld de in- en uitstap in de Volvo-cabine, maar ook kleine accessoires die het werk vergemakkelijken en de veiligheid vergroten. Zo is er bijvoorbeeld uitvoerig stilgestaan bij de dode hoek van de trucks en zijn er camerasystemen geplaatst. Het belangrijkste is echter nog steeds de chauffeur zelf. En dat betekent ook dat we steeds uitvoerig trainen en opleiden”, vertelt Van Duyvenboden.

Eigen onderhoud

Renewi heeft eigen werkplaatsen verspreid over het land. “Wij gaan monitoren en onderhouden, maar ook hier is de meerwaarde van de samenwerking met Volvo van groot belang. Wij zijn voortdurend in gesprek met hen over verbeteringen die we kunnen doorvoeren. Uiteindelijk gaat het ons en hen om de inzetbaarheid van ons wagenpark.”

Renewi is ontstaan uit de fusie van de Britse afvalverwerker Shanks Group  en de Nederlandse afvalverwerker Van Gansewinkel Groep. Renewi heeft in de Benelux een netwerk van bijna 200 vestigingen.