Acht bedrijven testen om beurten een elektrische truck

Geplaatst door

Onlangs is de elektrische Renault truck in gebruik genomen die door acht bedrijven in de Achterhoek enkele weken gebruikt zal worden om praktijkervaring op te doen met elektrische trucks.

Aan het project doet een groep logistieke bedrijven mee die meer te weten wil komen over elektrisch rijden in de praktijk. Daartoe is samen met Renault Trucks een demo opgebouwd, een D-Serie truck met een GVW van zestien ton. De opbouw van dit voertuig is gerealiseerd bij Van Berkum Carrosseriebedrijf, onderdeel van de Plegt Carrosserie Groep. Directeur Alexander Plegt: Het opbouwen van een laadbak op een elektrische truck vereist de nodige expertise. Wij zijn een van de eerste carrosseriebedrijven in ons land die zich dit eigen heeft gemaakt. Het is vooral een kwestie van veiligheid.”

Deelnemers

Deelnemende vervoersbedrijven zijn Rabelink, Schotpoort Connect, Aloys Roemaat, Visser Duiven, JCL Transport, ddstrucking, Comans Transport en eigen vervoerder Rensa. Ontwikkelingsmaatschappij Oost NL treedt op als coördinator. Elk van de bedrijven krijgt de truck vier weken op proef.

Klik hier voor het hele verhaal, de chauffeurs worden in dit project niet vergeten.