Nieuws
31-01-2018 | Door Iep van der Meer

Een truck koop je omdat je er werk voor hebt, en soms omdat je gewoon van trucks houdt. Van Dunschoten's Vis uit Spakenburg behoort duidelijk tot die laatste categorie. Deze vishandel zet namelijk een gloednieuwe Actros GigaSpace trekker voor de viskraam. Dat is niet echt nodig misschien, maar wel heel leuk!

Natuurlijk kun je ook een stevige terreinauto voor een viskar zetten, of een kleinere truck zoals, om maar even bij het merk te blijven, een Atego. Van Dunschoten koos echter voor een hele dikke Actros GigaSpace. Dealer Stern liet de Actros 1837 LS voorzien van vier extra zitplaatsen in de ruime cabine waardoor alle personeel comfortabel mee kan in de cabine. Een koelkast en een tv aan boord maken het meerijden tot een waar genot, en er is plek zat in zo'n Actros!

De keuze voor de nieuwe Actros was vooral een estetische. In combinatie met de op maat gemaakte mobiele marktkraam van BK Market Trailers trekt de truck van eigenaar Klaas van Dunschoten veel bekijks. “Toen we de Actros voor het eerst meenamen, stonden er zeker 75 mensen omheen. Dat snap ik wel want het is een prachtige truck om te zien. De trucks van Mercedes-Benz stralen een bepaalde luxe en professionaliteit uit,” zegt Klaas van Dunschoten. De Actros 1836 LS 4x2 is onder andere voorzien van schijnwerpers op de dak-beugel, Xenon-verlichting en luchthoorns op het dak. Achter de cabine zit een opbergkist van Carrosseriewerk Van de Weijer.  

Active Brake assist 4

Omdat de Actros regelmatig binnen de bebouwde kom komt, heeft Van Dunschoten ervoor gekozen om de truck te voorzien van het veiligheidssysteem Active Brake Assist 4. “Het gebeurt regelmatig dat we een marktplein oprijden en er nog net iemand voor langs loopt. De truck remt dan uit zichzelf,” vertelt Van Dunschoten. “Dat geeft mij rust want je moet er toch niet aan denken dat er iets ernstigs gebeurt!” 

Van Dunschoten’s Vis 

Zeevishandel Van Dunschoten’s Vis verkoopt al 75 jaar verschillende soorten verse en gebakken vis door heel Nederland. Inmiddels beschikt het familiebedrijf, dat gevestigd is in Spakenburg, over één van de grootste mobiele verkoopwagens ter wereld. Het wagenpark van de zeevishandel bestaat uit verschillende bestelwagens van Mercedes-Benz en nu een Actros 1836 trekker. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
13-09-2018
IEP_2030-1400.jpg

Nieuwe Actros weer zuiniger en schoner

Mercedes-Benz toont tijdens de IAA 2018 in Hannover de nieuwe generatie van de Actros. Verder verfijnde elektronica…
Nieuws
03-09-2020
KCB_1a_klLR.jpg

Compleet uitgeruste Mercedes Actros als visitekaartje

Sinds kort heeft Kuijpers Carp Baits (KCB) International uit het Brabantse Lieshout een nieuwe Actros…
Nieuws
28-02-2017
flowershuttle.jpg

Actros als Flower Shuttle

Dutch Quality Flowers uit Honselersdijk zet twee nieuwe Mercedes-Benz Actros trekkers in. De 1848 LS trekkers met hun GigaSpace…