Agrarisch transport Van Leendert naar AB Texel

Geplaatst door

Het is een drukke dag aan het overname front in het wegtransport. Zojuist komt het bericht binnen dat de AB Texel Group per 1 maart 2020 de activiteiten op het gebied van agrarisch transport van Van Leendert overneemt. De overname past in de strategie van AB Texel Group om de sector optimaal te blijven bedienen. 

Van Leendert Transport B.V. vervoert agrarische losgestorte producten door Nederland, België en Duitsland. Ook het vervoer van vloeibare diervoeders behoort tot de activiteiten. Van Leendert Transport B.V. heeft 47 medewerkers en een wagenpark van 32 trekkende eenheden en 120 getrokken eenheden. AB Texel Group neemt de gehele activiteit agrarisch transport over. De activiteiten van Van Leendert Milieu B.V. blijven buiten de overname.

Met deze overname versterkt AB Texel Group zijn netwerk en verkrijgt de onderneming een basis in een belangrijk agrarisch gebied, dichtbij teeltgebieden in Duitsland, Frankrijk en België. De overname sluit aan bij de strategie van AB Texel Group om haar klanten optimaal te bedienen en continuïteit te kunnen blijven waarborgen.

Eric van Leendert, directeur en eigenaar van Van Leendert, licht toe: “Veranderende marktomstandigheden en het ontbreken van opvolging hebben tot deze stap geleid. Mededirecteur en -eigenaar Marleen van Leendert vult aan: “Continuïteit voor onze medewerkers en klanten staat voor ons voorop. We hebben dan ook gezocht naar een solide partner in het agrarisch transport.” Eric en Marleen van Leendert gaan zich verder toeleggen op Van Leendert Milieu B.V. 

Dennis Wetenkamp, CEO van AB Texel Group: “Van Leendert en AB Texel rijden voor een deel voor dezelfde klanten. Door de versterking van ons netwerk kunnen we onze efficiency verbeteren en de dienstverlening naar onze klanten verder optimaliseren. Niet alleen in het aardappeltransport, maar ook in het transport van andere agrarische producten als groentes.”

Van Leendert Milieu B.V. blijft zelfstandig

Bij van Leendert Transport BV werken 47 mensen en het bedrijf beschikt over 32 trekkende eenheden. Van Leendert Milieu B.V. verricht de inzameling van bouw- en sloopafval, puin, groenafval en bedrijfsafval. Bij Van Leendert Milieu zijn 29 personen werkzaam en de inzameling van de reststromen wordt verricht met 20 trekkende eenheden. De activiteiten van Van Leendert Milieu B.V. blijven buiten de overname.

Over AB Texel Group

AB Texel Group is gespecialiseerd in het vervoer van aardappelen en andere losgestorte agrarische producten, meel, veevoer, (vloeibare) zuivel en gekoelde foodproducten. 1.950 vakkundige medewerkers spannen zich dagelijks in om klanten in de food- en agriketen de beste logistieke diensten te leveren. Hiervoor beschikken zij over een modern wagenpark van inmiddels ruim 1.250 trucks en 2.000 trailers. AB Texel Group rijdt in grote delen van Europa en heeft vestigingen in Nederland, Duitsland, Groot-Brittannië en Frankrijk.