Chauffeur gooit kaart uit cabine en dan…

Geplaatst door

Afgelopen week hield de inspectie een chauffeur aan die onderweg was met een trekker met oplegger ter hoogte van Barneveld. De inspectie vermoedde dat de combinatie te hoog was.

Nadat de chauffeur was aangehouden werd de combinatie nagemeten. Hieruit volgde een hoogte van 4,17 meter, dus volgde een proces verbaal. Zoals het dan gaat, wordt meteen alles even nagekeken. Al snel zagen de inspecteurs dat op zondag de combinatie ook onderweg is, maar dan met de bestuurderskaart van iemand anders. Toen de inspecteurs de chauffeur hierop wezen, ontkende hij dat dit het geval was. De inspectie zou de andere kaart graag zien, om de omvang van de overtreding te kunnen vaststellen.

Vervolgens stopte een andere chauffeur naast de aangehouden collega. Hij zei dat hij een  bestuurderskaart langs de weg had gevonden en die even kwam brengen. De aangehouden chauffeur had deze kaart even tevoren uit het raam gegooid. Hierop volgde een bekentenis, die zeer waarschijnlijk leidt tot boetes voor zowel de chauffeur als diens werkgever.